Top Scorers Euro 2012

Siapakah Top Scorers Euro 2012 yang sedang berlangsung di Poland-Ukraine sekarang ini. Antara Penjaring terbanyak Euro 2012 ramalan aku ialah Mario Gomez(Jerman), Cristiano Ronaldo(Portugal), Andriy Schevenko(Ukraine) dan juga Fernando Torres(Sepanyol).

top scorers euro 2012

Mario Gomez

Senarai Penjaring Terbanyak Euro 2012

  • 3 golFernando Torres(Spain), Cristiano Ronaldo(Portugal), Mario Gomez(Jerman), Alan Dzagoev(Russia), Mario Mandžukić(Croatia)
  • 2 gol – Michael Krohn-Dehli(Denmark), Francesc Fábregas(Sepanyol), Andriy Shevchenko(Ukraine), Nicklas Bendtner(Denmark), Petr Jiráček(Republic Czech), Václav Pilař(Republic Czech)
  • 1 gol – David Silva(Sepanyol), Roman Pavlyuchenko(Russia), Robin van Persie(Belanda), Jakub Blaszczykowski(Poland), Jérémy Menez(France), Yohan Cabaye(France), Andrea Pirlo(Italy), Olof Mellberg(Sweden), Andy Carroll(England), Theo Walcott(England), Silvestre Varela(Portugal), Antonio Di Natale(Italy), Lars Bender(Germany), Rafael van der Vaart(Belanda), Nikica Jelavić(Croatia), Fanis Gekas(Greece), Zlatan Ibrahimović(Sweden), Joleon Lescott(England)
  • Top Scorers UEFA EURO dari tahun 1960 hingga 2008

    Dipetik dari sumber EUFA.com

  • 1960: François Heutte, France; Viktor Ponedelnik, USSR; Valentin Ivanov, USSR; Dražan Jerković, Yugoslavia; Milan Galić, Yugoslavia (2)
  • 1964: Chus Pereda, Spain; Ferenc Bene, Hungary; Dezsö Novák, Hungary (2)
  • 1968: Dragan Džajić, Yugoslavia (2)
  • 1972: Gerd Müller, West Germany (4)
  • 1976: Dieter Müller, West Germany (4)
  • 1980: Klaus Allofs, West Germany (3)
  • 1984: Michel Platini, France (9)
  • 1988: Marco van Basten, Netherlands (5)
  • 1992: Henrik Larsen, Denmark; Karlheinz Riedle, Germany; Dennis Bergkamp, Netherlands; Tomas Brolin, Sweden (3)
  • 1996: Alan Shearer, England (5)
  • 2000: Patrick Kluivert, Netherlands; Savo Milošević, Yugoslavia (5)
  • 2004: Milan Baroš, Czech Republic (5)
  • 2008: David Villa, Spain (4)
  • Boleh SHARE atau LIKE atau TWEET kalau rasa ianya bermanfaat,,,

    Incoming search terms:

    • Meet the Author • Hati Putera


    Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


    32 comments… add one

    • Aku rasa Torres penjaring terbanyak kali ni :)

      Reply
      • Aku pun target torres jugak..tetapi semua bergantung pasukan manakah yang bermain sampai final,,,mario gomez pun cun jugak tu skill..

        Reply
        • gomez antara feveret kali ni….cukup bahaya bila dlm kotak penalti..

          aku agak CR jugak boleh jadi top scorer kalau portugal ke akhir…

          Reply
      • Saya meramalkan Torres akan menambah koleksi jaringan peribadi untuk EURO 2012.

        Reply
        • dan seterusnya menerima anugerah kasut emas,,,

          Reply
        • boleh ker..torres ni kdg2 ikut mood..hehe

          Reply
          • torres ikut mood kat club jer,,,kat pertandingan yang besar dia buat yang terbaik…strategi marketing ..hehehe

            Reply
    • Aku target Mario Gomez & F. Torres. Dua2 masuk final (Spain vs Germany). :)

      Reply
    • Aku tak kisah sapapun penjaring terbanyak…yg aku kisah spain harus juara…hehehe

      Reply
      • ye ke spain juara,,portugal kot…:D

        Reply
        • hehe…aku rase itali

          walaupun aku feveret aku spain ngn portugal…hahahaha

          Reply
    • torres la best

      Reply
    • salam ziarah bro… semakin menawan blog ni.. :)

      Reply
      • terima kasih bro,,,berhari-hari menggodeh css..

        Reply
    • mario gomez akan sumbat gol lagi nanti. haha..

      Reply
      • itupun kalau jerman mara ke peringkat seterusnya,,,hehehe

        Reply
      • mestilah ko cakap camtuh utk memenuhi teori greece ko tu…ehehehe

        Reply
    • platini memang best
      tak akan ada yang dapat cabar beliau dengan 9 gol tu

      Reply
      • pemain terhebat sepanjang zaman tu,,

        Reply
      • platini….mmg hebat!

        p/s-kalau CR dapat hatrik pagi td…mungkin boleh lepas 5 gol utk euro kali ni… =)

        Reply
    • rooney belum keluar lagi bro.. mana tahu kot menyengat nanti huhu

      Reply
      • Rooney hambar di peringkat eropah,,,huhuhu

        Reply
        • keh3…tgk dulu nanti…mana tau dapat score hatrik terus… =)

          Reply
    • wah, paling banyak pun 5 gol..

      Reply
      • mana tahu kot sampai 10 gol hingga ke final nanti,,, :D

        Reply
    • Honestly aku suka corak permainan German.
      Ianya lebih kepada planning. – not so much individual skills
      Dan kerana itu Mario Gomez akan terus menjaringkan goal.

      Reply
    • Torres dan juga fabregas (walaupun bkn striker) haha

      Reply
    • dlm nama2 yg disebutkan..chii cuma kenal yg dari portugal je..eheheh

      Reply

    Don’t Be Shy » Leave a Comment!

    CommentLuv badge