Top 10 referrer site dari 1 februari hingga 2 mac 2012


Salam 1Malaysia dan 1dunia.Putera ingin buat statistik secara ringkas pasal blog nie dari 1 februari hingga 2 mac 2012. Alhamdulillah setakat nie ok jugak putera fikir dengan blog nie sekarang mencecah lebih 5k UV untuk bulan februari bagi blog yang baru berusia 1 bulan lebih(start 14 januari 2012).Putera sebenarnya masih belum faham sepenuhnya tentang permainan SEO tapi bolehlah dengan beberapa keyword evergreen yang sedikit sebanyak meningkatkan traffic bagi blog nie.Perkara yang menjadi masalah bagi blog ini sekarang ialah masalah bandwidth yang akan exceed limit.Contohnya bagi bulan februari beberapa kali masalah ini telah berlaku menyebabkan putera terpaksa melakukan topup sebanyak 18GB untuk bulan februari menjadikan keseluruhannya menggunakan 28GB bandwitdh usage.Peningkatan bandwidth nie adalah biasa bagi yang berdomain sendiri,,,hahaha(padan muka putera).Putera sebenarnya tak sangka pertambahan visitor yang berlaku secara mendadak pada bulan-bulan februari tetapi secara puratanya sekarang dilawati oleh 300 visitor per day dan kadangkala mencecah 500 UV bergantung artikel yang di postkan.Di sini putera senaraikan beberapa referrer site yang banyak membantu meningkatkan traffic bagi blog putera ini. Antaranya ialah:


busuk.org

apesal.com
Denaihati.com
wrizuan.net
puterikasih.com
mobilityworlds.com
azmanisma.com
dinar-abiha.blogspot.com
mdanif.com
earncent.com

Blog-blog yang putera tuliskan adalah berdasarkan ranking di google analytic, jadi korang selalulah blogwalking ke blog top 10 tersebut untuk meningkatkan ranking blog korang.

Comments

  1. says

    Blog saya baru 2 hari je hahaha..
    Sebelum ni dah bina tapi tak berminat dengan blogging cuma sekadar memenuhi masa lapang.Banyak masa dihabiskan dengan photography dan
    Sekarang nak cuba lah..

Tatacara komen di sini:

Please, hanya gunakan real name, bukan business name ataupun keyword. Semua komen akan dimoderate terlebih sebelum ianya kelihatan di blog ini. Komen-komen yang tidak menggunakan real name berkemungkinan akan didelete ataupun di mark sebagai spam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge