Statistik bulan januari 2012

statistik
Salam 1Malaysia dan 1Dunia,,,Merujuk kepada statistik untuk bulan january diatas, Bagi putera ini dah kira OK kerana putera masih mentah lagi didalam dunia blogging ini berbanding dengan blogger-blogger yang lain.Di sini putera ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada sesiapa yang telah sudi bertandang ke blog.putera yang berserabut ini.



Sebenarnya putera nak mintak pandangan atau pendapat korang tentang statistik nie. Tak kisah lah pandangan baik dan pandang tidak baik ke , semuanya putera terima. Cuma kalau pandangan yang mempunyai unsur makian , putera akan delete,,,hehehe.Tapi kalau korang tak nak bagi pandangan pun tak ada masalah..

alexa ranking
Sekarang alexa ranking dah turun dibawah 500,000. Alhamdulillah semoga ia terus turun manakala page ranking tu tetap lagi kosong,,,tapi tak kisah la sebab blog baru belum sampai setahun jagung pun….Kalau korang nak tengok alexa putera, kat side bar belah kanan tu ,,,

google analytic
Ini pula statistik google analytics bagi bulan january..Sebenarnya putera setiap hari akan bukak google analytics nie untuk melihat perkembangan blog.putera…tip menggunakan google analytics nie putera baca artikel daripada ariffshah. Putera cuba memahami apa yang diperkatakan oleh bro ariff berkaitan organic search traffic dan cuba memahaminya. Walaupun belum faham sepenuhnya pasal organic search traffic tapi boleh la untuk putera menimba pengalaman tentang penggunaan organic search traffic nie.. Pada organic search traffic nie ada terdapat keyword yang tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas…kalau salah tolong betulkan,,,,


Oklah setakat nilah statistik merapu dari putera,,,harap sudi-sudi komen.Ketika posting publish putera sedang nyenyak tidur,,,, :D

 

Comments

  1. nizam says

    ok dah tu awal2 kan..aku dl byk2 tapi last2 kena banned dgn google sbb ada org hack n upload bnda x spttnya…

  2. says

    Kalau rajin buat blogwalking alexa boleh turun lagi tu.Cuma kalau boleh banyak join kontest atau exchage link dgn blog lain.(blog pr tinggi),back link boleh membantu turunkan alexa ranking)
    Azman recently posted…Jom Cari KucingMy Profile

  3. says

    jangan pandang sangat alexa ranking tu kalau nak berjaya.

    Buat baclink banyak-banyak. Kena baca banyak blog pasal blogging. Kalau boleh jangan baca blog pasal blogging Malaysia sahaja.

  4. Kredit Michael says

    Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and outstanding style and design.