Statistik bulan januari 2012

statistik
Salam 1Malaysia dan 1Dunia,,,Merujuk kepada statistik untuk bulan january diatas, Bagi putera ini dah kira OK kerana putera masih mentah lagi didalam dunia blogging ini berbanding dengan blogger-blogger yang lain.Di sini putera ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada sesiapa yang telah sudi bertandang ke blog.putera yang berserabut ini.



Sebenarnya putera nak mintak pandangan atau pendapat korang tentang statistik nie. Tak kisah lah pandangan baik dan pandang tidak baik ke , semuanya putera terima. Cuma kalau pandangan yang mempunyai unsur makian , putera akan delete,,,hehehe.Tapi kalau korang tak nak bagi pandangan pun tak ada masalah..

alexa ranking
Sekarang alexa ranking dah turun dibawah 500,000. Alhamdulillah semoga ia terus turun manakala page ranking tu tetap lagi kosong,,,tapi tak kisah la sebab blog baru belum sampai setahun jagung pun….Kalau korang nak tengok alexa putera, kat side bar belah kanan tu ,,,

google analytic
Ini pula statistik google analytics bagi bulan january..Sebenarnya putera setiap hari akan bukak google analytics nie untuk melihat perkembangan blog.putera…tip menggunakan google analytics nie putera baca artikel daripada ariffshah. Putera cuba memahami apa yang diperkatakan oleh bro ariff berkaitan organic search traffic dan cuba memahaminya. Walaupun belum faham sepenuhnya pasal organic search traffic tapi boleh la untuk putera menimba pengalaman tentang penggunaan organic search traffic nie.. Pada organic search traffic nie ada terdapat keyword yang tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas…kalau salah tolong betulkan,,,,


Oklah setakat nilah statistik merapu dari putera,,,harap sudi-sudi komen.Ketika posting publish putera sedang nyenyak tidur,,,, :D

Hati Putera

Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs

32 Comments

  1. saya pon guna google analytics gak, besh..tapi bnyk gak yang tak reti..kekeke..

  2. ok dah tu awal2 kan..aku dl byk2 tapi last2 kena banned dgn google sbb ada org hack n upload bnda x spttnya…

  3. Salam putera. Nak emel boleh? Banyak benda Muna nak tanya ni. Boleh la ya? Muna lagi baru dalam dunia blogging ni.

  4. Kalau rajin buat blogwalking alexa boleh turun lagi tu.Cuma kalau boleh banyak join kontest atau exchage link dgn blog lain.(blog pr tinggi),back link boleh membantu turunkan alexa ranking)
    Azman recently posted…Jom Cari KucingMy Profile

  5. jangan pandang sangat alexa ranking tu kalau nak berjaya.

    Buat baclink banyak-banyak. Kena baca banyak blog pasal blogging. Kalau boleh jangan baca blog pasal blogging Malaysia sahaja.

  6. Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and outstanding style and design.

  7. Pingback: Statistik June 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge