Statistik bulan januari 2012

statistik
Salam 1Malaysia dan 1Dunia,,,Merujuk kepada statistik untuk bulan january diatas, Bagi putera ini dah kira OK kerana putera masih mentah lagi didalam dunia blogging ini berbanding dengan blogger-blogger yang lain.Di sini putera ingin mengucapkan berbanyak-banyak terima kasih kepada sesiapa yang telah sudi bertandang ke blog.putera yang berserabut ini.



Sebenarnya putera nak mintak pandangan atau pendapat korang tentang statistik nie. Tak kisah lah pandangan baik dan pandang tidak baik ke , semuanya putera terima. Cuma kalau pandangan yang mempunyai unsur makian , putera akan delete,,,hehehe.Tapi kalau korang tak nak bagi pandangan pun tak ada masalah..

alexa ranking
Sekarang alexa ranking dah turun dibawah 500,000. Alhamdulillah semoga ia terus turun manakala page ranking tu tetap lagi kosong,,,tapi tak kisah la sebab blog baru belum sampai setahun jagung pun….Kalau korang nak tengok alexa putera, kat side bar belah kanan tu ,,,

google analytic
Ini pula statistik google analytics bagi bulan january..Sebenarnya putera setiap hari akan bukak google analytics nie untuk melihat perkembangan blog.putera…tip menggunakan google analytics nie putera baca artikel daripada ariffshah. Putera cuba memahami apa yang diperkatakan oleh bro ariff berkaitan organic search traffic dan cuba memahaminya. Walaupun belum faham sepenuhnya pasal organic search traffic tapi boleh la untuk putera menimba pengalaman tentang penggunaan organic search traffic nie.. Pada organic search traffic nie ada terdapat keyword yang tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas…kalau salah tolong betulkan,,,,


Oklah setakat nilah statistik merapu dari putera,,,harap sudi-sudi komen.Ketika posting publish putera sedang nyenyak tidur,,,, :D

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


31 comments… add one

  • saya pon guna google analytics gak, besh..tapi bnyk gak yang tak reti..kekeke..

    Reply
  • ok dah tu. tak lama lagi leh masuk 100k punya. :)
    ohcikgu recently posted…Gambar K.Rajagopal bersama isteri tercinta.My Profile

    Reply
    • terima kasih,,,,jauh lagi hendak menggapai 100k tu…Tapi dengan galakan dari semua,,menjadi semangat pada putera.. :D
      hatiputera recently posted…Statistik bulan januari 2012My Profile

      Reply
      • alexa ni senang je nak turun kan nombor nya tu..update selalu..malas update naiklah angkanya tu :D
        adele recently posted…Laptop Serba BolehMy Profile

        Reply
  • ok dah tu awal2 kan..aku dl byk2 tapi last2 kena banned dgn google sbb ada org hack n upload bnda x spttnya…

    Reply
  • Salam putera. Nak emel boleh? Banyak benda Muna nak tanya ni. Boleh la ya? Muna lagi baru dalam dunia blogging ni.

    Reply
  • Terbaik dah ni untuk blog baru

    Tahniah untuk Putera
    tehr recently posted…Tayang Gambar PanasMy Profile

    Reply
  • tak kisah ler janji rock..

    dah bagus tuh.. insyaAllah rajin buat BW dan tinggalkan

    komen2 pd setiap rumah akan makin naik cik lexa..
    nurmisnan recently posted…Cermin mata baruMy Profile

    Reply
  • Kalau rajin buat blogwalking alexa boleh turun lagi tu.Cuma kalau boleh banyak join kontest atau exchage link dgn blog lain.(blog pr tinggi),back link boleh membantu turunkan alexa ranking)
    Azman recently posted…Jom Cari KucingMy Profile

    Reply
  • Teruskan dengan berblog,.. rajin2 buat post baru,.. memang ranking akan naik. Slow @ lambat tak kisah sangat, yang penting ada peningkatan.
    shraqs recently posted…Lelaki Scotland vs Siri (Video)My Profile

    Reply
  • mantap derrr….:)

    terus berblogging…masa la kita masih banyak perlu belajar..:)
    Tuan Tanah recently posted…Artis bodoh kutuk pakatan rakyatMy Profile

    Reply
  • Kira Ok tu.. Tak lama lagi kalau konsisten, tentu akan improve lagi ranking tu! :D
    anif recently posted…Kalender Penuh Perlumbaan Formula 1 (F1) Musim 2012My Profile

    Reply
  • jangan pandang sangat alexa ranking tu kalau nak berjaya.

    Buat baclink banyak-banyak. Kena baca banyak blog pasal blogging. Kalau boleh jangan baca blog pasal blogging Malaysia sahaja.

    Reply
  • Pelan-pelan kayuh dan tidak berhenti untuk belajar. :-)

    Reply
    • take Note..

      Reply
  • bab ni jgn tnyer suri heee..apa pun ucp tahnih satu perkembangan yg baik.

    Reply
  • teruskan tanpa jemu heee klu jenu rest jap.. terima ksh sb sudi mask blg sy ya.

    Reply
  • NI blog pakai wordpress kans? heeee

    Reply
    • yup,, wordpress(self-hosted)

      Reply
  • New visitors 86% kira ok la tu sebab ia menandakan audience semakin berkembang

    Reply
    • terima kasih :D

      Reply
  • kena kuat usaha lagi. hehe..aku masih lom capai lagi target baru aku.
    titan recently posted…Komisen ke 11 dari 701panduanMy Profile

    Reply
  • tak kisah lah pasal ranking tu.. aku suka blog ni.. :)
    rahman recently posted…Maulidur Rasul 12 Rabiul Awal 1433H / 2012MMy Profile

    Reply
    • terima kasih

      Reply
  • jangan berenti berusaha, insyaAllah..sampai masanya nnt kita akn berpuas hati dgn blog kita sendiri ;)
    adele recently posted…Baru Belajar Chatting FacebookMy Profile

    Reply
  • statistik guna google analytics ni pun dah kira okey.. cuma jangan tumpukan sangat pada bilangan pelawat.. tumpukan pada kandungan, sumber trafik dan terma carian..

    apa pun, paling penting kita tulis untuk pembaca, jangan tulis untuk enjin carian..
    kulanz recently posted…Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) Kucar-kacirMy Profile

    Reply
  • Terbaik wehhh.. mantap dah ni..

    Sekarang bulan tiga, lagi mantap kan?
    Jomtonton recently posted…Kelantan FA vs Arema Indonesia 4 April 2012My Profile

    Reply
  • Hey! Someone in my Myspace group shared this site with us so I came to give it a look. I'm definitely enjoying the information. I'm book-marking and will be tweeting this to my followers! Superb blog and outstanding style and design.

    Reply
  • Tahniah.. Tinggi trafik tu.. Terima kasih.. Info yang sangat berguna..

    Reply

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge