Sambung Belajar Melalui UTMSPACE

Sambil bersarapan pagi tadi aku membelek harian metro dan terpandang pulak iklan sambung belajar seperti program sarjana muda pengajian separuh masa melalui UTMSPACE. Program yang ditawarkan ini adalah untuk kemasukan september 2012.Terasa pulak pagi tadi niat aku nak sambung belajar melalui utmspace dalam bidang yang aku minati selama ini, iaitu Sarjana Muda Sains Komputer(Rangkaian & keselamatan komputer) dan jugak kejuruteraan perisian.

Program yang ditawarkan melalui utmspace

Terdapat 24 program yang ditawarkan oleh pihak utm untuk pengajian separuh masa ini.
program ditawarkan utmspace

Syarat Umum untuk belajar melalui utmspace

Memang niat aku untuk menyambung pengajian semakin kuat sekarang nie, tetapi tertangguh dek perkara-perkara yang berlaku dikehidupan sebenar. Maka aku bacalah serba sedikit tentang syarat-syaratnya. Kalau pembaca nak tengok bolehlah klik syarat umum kemasukan utmspace

Setelah melihat dan membaca syarat-syarat maka aku pun melakukan pengisian permohonan kemasukan secara online.

Tarikh tutup untuk mohon belajar melalui utmspace

Permohonan hendaklah selewat-lewatnya sebelum 30hb June 2012

Maklumat lanjut pengajian separuh masa

Untuk mendapatkan maklumat lanjut pembaca bolehlah melayari laman web dibawah ini,,,

>>>>>Selamat Datang Ke Laman Permohonan Kemasukan
Program Pengajian Separuh Masa UTMSPACE
< <<<<

Incoming search terms:

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


28 comments… add one

  • Belajar selagi mampu bro… AF dah tak larat… + berkarat hehehe

    Reply
    • tuntutlah ilmu walaupun sampai ke negeri china,,betul tak bro,,hehehe

      Reply
  • jom..sambung belajar..sy pun student pjj gak..kalau dh ada niat mmg elok.sgt sambung..good luck :)

    Reply
    • kalau diizinkan tuhan saya cuba nak upgrade sikit taraf pendidikan saya nie ibu,,,

      Reply
      • sy msh terikat dg byk pkra..wang jaid masah..terbiat pula nak bayaran pinjaman tu mash dlm proses bayar sikti2 hee..

        Reply
        • masih banyak masa lagi,,,buat satu persatu pelan-pelan…

          Reply
  • syabas mash ada semangat utk belajar.hrp permohonan di luluskan dg segera.amin

    Reply
    • semangat tu memang ada cuma belum tahu permohonan diluluskan atau tidak,,,sebab dah lama berhenti belajar…hehehe

      Reply
  • bila dah ada semangat dan peluang belajar elok teruskan. good luck.

    Reply
    • terima kasih DH kerana memberikan semangat.

      Reply
  • aku dah penat belaja. cukup-cukuplah..

    Reply
    • titan dah cukup kacak,,tak perlu belajar lagi…

      Reply
  • Bagi saya OUM (Open University Malaysia) adalah lebih baik :)
    Kerana apa? Kerana sllybus dia yang begitu related dengan UNITEN dan MMU

    Reply
  • puteri pun rasa macam nak sambung belajar semula

    Reply
  • best ni kalo share kat blog aku, bleh tak??

    Reply
  • Wahh niat yang baik tu..ada peluang, go on la..mantapkan ilmu didada..mana tahu boleh tumpang skaki ilmu tu nanti..hehe..

    Reply
  • nampaknya sampai hujung bulan ni je tu untuk memohon
    memang kena buat keputusan segera la siapa yang nak sambung belajar

    Reply
  • ciktom dh dpt twrn master kat utm utk intake bln 9 ni.. insyaAllah xde aral melintang maybe akan smbg…

    Reply
  • seronoknya dpt sambung blaja..mcm td teman adik g MSU..nak wat survey..tetiba terasa mcm nak blaja blk plak

    Reply
  • UTM space nie sbenarnya untuk program franchise kn :)

    Reply
  • salam….tolonglah bagi kawan kuat sikit ni….kawan mmng nk sambung blaja,,,kat utmspace intake sept 2012 ni….semua yg apply dapat ke eh.?? tolonglah doakan kawan ye….kawan result diploma ok….dean list and top 5…but spm ada crotttttt skit,,,,mcm ne ni.?? kawan nk sambung blaja,,,

    Reply

Don’t Be Shy » Leave a Comment!

CommentLuv badge