Newsletter subscribe

pendidikan

Sambung Belajar Melalui UTMSPACE

Posted: 8 June, 2012 at 7:15 am   /   by   /   comments (28)

Sambil bersarapan pagi tadi aku membelek harian metro dan terpandang pulak iklan sambung belajar seperti program sarjana muda pengajian separuh masa melalui UTMSPACE. Program yang ditawarkan ini adalah untuk kemasukan september 2012.Terasa pulak pagi tadi niat aku nak sambung belajar melalui utmspace dalam bidang yang aku minati selama ini, iaitu Sarjana Muda Sains Komputer(Rangkaian & keselamatan komputer) dan jugak kejuruteraan perisian.

Program yang ditawarkan melalui utmspace

Terdapat 24 program yang ditawarkan oleh pihak utm untuk pengajian separuh masa ini.
program ditawarkan utmspace

Syarat Umum untuk belajar melalui utmspace

Memang niat aku untuk menyambung pengajian semakin kuat sekarang nie, tetapi tertangguh dek perkara-perkara yang berlaku dikehidupan sebenar. Maka aku bacalah serba sedikit tentang syarat-syaratnya. Kalau pembaca nak tengok bolehlah klik syarat umum kemasukan utmspace

Setelah melihat dan membaca syarat-syarat maka aku pun melakukan pengisian permohonan kemasukan secara online.

Tarikh tutup untuk mohon belajar melalui utmspace

Permohonan hendaklah selewat-lewatnya sebelum 30hb June 2012

Maklumat lanjut pengajian separuh masa

Untuk mendapatkan maklumat lanjut pembaca bolehlah melayari laman web dibawah ini,,,

>>>>>Selamat Datang Ke Laman Permohonan Kemasukan
Program Pengajian Separuh Masa UTMSPACE
< <<<<

Comments (28)

write a comment

Name E-mail Website Comment

CommentLuv badge

  • 8 June, 2012 at 10:03 am adamfaiz

    Belajar selagi mampu bro… AF dah tak larat… + berkarat hehehe

    Reply
    • 8 June, 2012 at 10:09 am hatiputera

      tuntutlah ilmu walaupun sampai ke negeri china,,betul tak bro,,hehehe

      Reply
      • 8 June, 2012 at 10:23 am onlajer
        Twitter:

        yang tu nabi memang ada cakap menuntut hingga negeri china

        Reply
  • 8 June, 2012 at 10:49 am Ibu Mifzal Arsyad

    jom..sambung belajar..sy pun student pjj gak..kalau dh ada niat mmg elok.sgt sambung..good luck :)

    Reply
    • 8 June, 2012 at 11:29 am hatiputera

      kalau diizinkan tuhan saya cuba nak upgrade sikit taraf pendidikan saya nie ibu,,,

      Reply
      • 8 June, 2012 at 12:11 pm suri

        sy msh terikat dg byk pkra..wang jaid masah..terbiat pula nak bayaran pinjaman tu mash dlm proses bayar sikti2 hee..

        Reply
        • 8 June, 2012 at 12:15 pm hatiputera

          masih banyak masa lagi,,,buat satu persatu pelan-pelan…

          Reply
  • 8 June, 2012 at 12:10 pm suri

    syabas mash ada semangat utk belajar.hrp permohonan di luluskan dg segera.amin

    Reply
    • 8 June, 2012 at 12:17 pm hatiputera

      semangat tu memang ada cuma belum tahu permohonan diluluskan atau tidak,,,sebab dah lama berhenti belajar…hehehe

      Reply
  • 8 June, 2012 at 2:30 pm Denaihati

    bila dah ada semangat dan peluang belajar elok teruskan. good luck.

    Reply
    • 8 June, 2012 at 3:15 pm hatiputera

      terima kasih DH kerana memberikan semangat.

      Reply
  • 8 June, 2012 at 7:53 pm titan
    Twitter:

    aku dah penat belaja. cukup-cukuplah..

    Reply
    • 9 June, 2012 at 1:34 am hatiputera

      titan dah cukup kacak,,tak perlu belajar lagi…

      Reply
  • 8 June, 2012 at 8:35 pm nizamghazi

    Bagi saya OUM (Open University Malaysia) adalah lebih baik :)
    Kerana apa? Kerana sllybus dia yang begitu related dengan UNITEN dan MMU

    Reply
  • 8 June, 2012 at 10:32 pm puteri kasih

    puteri pun rasa macam nak sambung belajar semula

    Reply
  • 9 June, 2012 at 12:13 am muazfaris

    best ni kalo share kat blog aku, bleh tak??

    Reply
  • 9 June, 2012 at 2:09 am Hafizul
    Twitter:

    Wahh niat yang baik tu..ada peluang, go on la..mantapkan ilmu didada..mana tahu boleh tumpang skaki ilmu tu nanti..hehe..

    Reply
  • 9 June, 2012 at 12:41 pm tehr

    nampaknya sampai hujung bulan ni je tu untuk memohon
    memang kena buat keputusan segera la siapa yang nak sambung belajar

    Reply
  • 10 June, 2012 at 1:22 am cik tom

    ciktom dh dpt twrn master kat utm utk intake bln 9 ni.. insyaAllah xde aral melintang maybe akan smbg…

    Reply
  • 12 June, 2012 at 1:06 am chii

    seronoknya dpt sambung blaja..mcm td teman adik g MSU..nak wat survey..tetiba terasa mcm nak blaja blk plak

    Reply
  • 14 June, 2012 at 7:57 am Izzuddin Fauzi

    UTM space nie sbenarnya untuk program franchise kn :)

    Reply
  • 18 June, 2012 at 4:15 pm haris

    salam….tolonglah bagi kawan kuat sikit ni….kawan mmng nk sambung blaja,,,kat utmspace intake sept 2012 ni….semua yg apply dapat ke eh.?? tolonglah doakan kawan ye….kawan result diploma ok….dean list and top 5…but spm ada crotttttt skit,,,,mcm ne ni.?? kawan nk sambung blaja,,,

    Reply