Ranking Contest Seo Eyriqazz vs Denaihati

Ranking Contest Seo Eyriqazz vs Denaihati bagi blog hatiputera semakin jauh tersisih dari google search engine page sejak beberapa hari yang lalu. Penurunan ranking artikel dari blog ini menunjukkan bahawa persaingan adalah begitu sengit. Berbanding semasa permulaan, cabaran kini semakin terasa bila memasuki era pertengahan dengan kemasukan semakin ramai pakar-pakar seo telah turut serta dalam pertandingan ini.

Blogspot mendominasi saingan Eyriqazz vs denaihati

Mungkin berbekalkan pengalaman contest seo lelaki kacak anjuran earncent.com yang lepas di mana Top 10 nya rata-rata dimenangi oleh blogspot. Maka cabaran contest seo kali ini pula didominasi oleh blog yang menggunakan blogspot sebagai platform menduduki tangga teratas google page. Adakah blogspot lebih mesra dari wordpress yang berbayar. Untuk pengetahuan umum blogspot adalah kepunyaan google jadi takkan lah google nak biarkan jer productnya dikatakan tak mesra seo. Tetapi kalau blogspot lebih mesra daripada wordpress(self-hosted) apa gunanya ramai orang pakai yang berbayar tu kalau tak boleh menandingi product google yang free tu…

Perbezaan teknik seo ketika contest

Sesungguhnya cara-cara mempraktikkan seo atau Search Engine Optimization semasa pertandingan amatlah berbeza sekali dengan mempraktikkan SEO untuk posting biasa. Untuk menampakkan perbezaan itu, bolehlah cuba taip keyword nie “Top commentator june” .

Boleh nampak artikel aku kat first page kan dengan 782,000,000. tetapi masih boleh menduduki first page untuk seketika. Ini kerana artikel seperti itu kurang mempunyai persaingan berbanding dengan contest seperti mana gambar dibawah .

Walaupun hanya 147,000 results tetapi bagi blog aku masih belum mampu untuk mencabar sesiapa. Antara perbezaan yang ketara semasa contest ialah penggunaan teknik seo off page antaranya ialah backlink. Permainan seo bukan hanya sekadar post artikel dan hantar ke beberapa agregator dan website tetapi perlu berusaha membuat seberapa banyak backlink tetapi berhemah. Aku memang malas pasal buat backlink nie.

Cara buat backlink untuk contest seo

Sebenar bermacam-macam cara untuk membuat backlink nie samada yang percuma ataupun berbayar. Tetapi setiap backlink yang dibuat biarlah relevan dengan topik yang dibincangkan supaya tidak dicap sebagai backlink spam. Antara beberapa laman untuk membuat backlink yang pada pandangan aku masih nampak natural dan relevan di mata google ialah menggunnakan Social Monkee. Dahulunya social monkee nie percuma tetapi sekarang nie kena bayar USD 7 menggunakannya. Selain daripada menggunakan social monkee kita boleh juga membina backlink secara manual seperti menggunakan web 2.0, komen di forum-forum berpr tinggi, blogwalking ke blog do follow dan juga membuat posting di social bookmarking.

Pesanan penaja contest seo eyriqazz vs denaihati

Selamat bersaing secara sihat diucapkan kepada semua peserta contest seo eyriqazz vs denaihati . Kepada yang belum menyertai masih ada harapan lagi untuk menyertai dan memenanginya. Bab kata seorang otai seo bukan senang untuk senang dan bukan susah untuk susah.

 

Comments

  1. says

    Atas sebab2 camni jugak, kadang2 aku lebih suka utk jadi penaja…..hehe =)

    Pe2pun, kontest seo camni mmg perlukan ilmu mendalam.

    p/s-kita tgk apa jurus yg bro yas akan keluarkan kali ni dgn berdomainkan .net. Apakah betul sangkaan kita yg blogspot lebih power??

  2. cik tom says

    ciktom punya entri ntah kat mana ek..dh smgu xcek kot…last tgk 26hb tue je…hehe….stop buat entry seo… fokus lain pulak…goodluck!

  3. says

    Not bad.. Bagus3.. Aku ni hanya jadi pemerhati dan pembaca korang jerlah.
    naik join contest SEO memang haram.. har3… Support u guys..

  4. says

    Jika berkaitan dengan SEO…

    Terus ternag bro katakan.. bro kurang berminat nak join.

    SEO senang sahaja bagi orang yang biasa black hat seo… golongan ini yang paling bro xsuka he..23x

  5. says

    haha takpe aku ada 100 tips bagaimana nak kuasai seo.. try le buat semuanya confirm naik mencanak-canak.. hehehe

    • says

      kata seorang otai seo,,,bukan senang untuk senang dan bukan susah untuk susah. Kata orang dimana ada kemahuan disitu ada jalan.

  6. says

    baru nak try socialmonkee tpi dah berbayar la pulak,.. bila la blog jaerul Eyriqazz vs Denaihati terletak kat 1st page serp,.. Lagi lemah dari segi seo..

  7. says

    hehe sabar bro. Aku sebenarnya terlanjur sesal x sudahg. Ikutkan aku nak pindah blk ke blogspot, tp limit transfer converter xde disediakan yg membolehkan aku transfer semua entri semula :(

    Nak cite, masing2 ada kecenderungan. tp bab SEO aku suka blogspot, ada la beberapa point dia. sebab easy.

  8. says

    Good luck. Haish nampaknya macam tak join lagilah contest seo kali ini haha.

    ps: Bila contest seo, rajin2 lah kaji teknik peserta lain. Kadang2 diorang pun kongsi tips, so cepat2lah bertindak. Haha

  9. says

    sama ler,. entri jaerul eyriqazz vs denaihati pun macam naik turun jer,. hehe,. takper,. best jugak join contest nih ,.

  10. PSZ says

    Terima kasih sebb kongsikan info ini. Nak rangking first page sekarang nie agak payah sikit lebih-lebih lagi kalau melibatkan keyword popular. kira ambik masa gak la :-)

  11. says

    wahhh….dah 1st page ne…

    eca baru nak belajar cara backlink…nak guna socialmonkee pun xfree..kena cari lain..kena aktif kt forum2 kot…hikhik.

  12. says

    tq bro satu tips berguna..saya dah join contest ini based on experience yg bro kongsikan..
    Entry yg bro ni pun dah ditanggan ke-2 ada can nk menang..gud luck

  13. says

    Saya cek di google.com.my postingan anda sudah masuk 5 besar..
    Terus semangat dan optimis, pasti bisa jadi juara satu ni… :)

  14. says

    Salam..

    Tahniah disebabkan blog awak berjaya kekal di Rank Pertama hasil carian Google..

    Untuk memeriahkan Contest SEO Eyriqazz Vs Denaihati ini, Blog Coretan Anuar sedang menganjurkan satu Kuiz. Jadi saya menjemput semua peserta Contest ini untuk menyertai:

    Kuiz Tergempar Eyriqazz Vs Denaihati (Klik Di Sini)

    Semoga dengan kehadiran kuiz ini akan dapat menambahkan lagi pengetahuan kita tentang Contest SEO Eyriqazz Vs denaihati..

    TQ..
    Anuar recently posted…Dapatkan Ebook Panduan Asas Bisnes WiFi Secara PercumaMy Profile