Ranking Contest Seo Eyriqazz vs Denaihati

by Rossaimi Ramlan on 3 July, 2012

Ranking Contest Seo Eyriqazz vs Denaihati bagi blog hatiputera semakin jauh tersisih dari google search engine page sejak beberapa hari yang lalu. Penurunan ranking artikel dari blog ini menunjukkan bahawa persaingan adalah begitu sengit. Berbanding semasa permulaan, cabaran kini semakin terasa bila memasuki era pertengahan dengan kemasukan semakin ramai pakar-pakar seo telah turut serta dalam pertandingan ini.

Blogspot mendominasi saingan Eyriqazz vs denaihati

Mungkin berbekalkan pengalaman contest seo lelaki kacak anjuran earncent.com yang lepas di mana Top 10 nya rata-rata dimenangi oleh blogspot. Maka cabaran contest seo kali ini pula didominasi oleh blog yang menggunakan blogspot sebagai platform menduduki tangga teratas google page. Adakah blogspot lebih mesra dari wordpress yang berbayar. Untuk pengetahuan umum blogspot adalah kepunyaan google jadi takkan lah google nak biarkan jer productnya dikatakan tak mesra seo. Tetapi kalau blogspot lebih mesra daripada wordpress(self-hosted) apa gunanya ramai orang pakai yang berbayar tu kalau tak boleh menandingi product google yang free tu…

Perbezaan teknik seo ketika contest

Sesungguhnya cara-cara mempraktikkan seo atau Search Engine Optimization semasa pertandingan amatlah berbeza sekali dengan mempraktikkan SEO untuk posting biasa. Untuk menampakkan perbezaan itu, bolehlah cuba taip keyword nie “Top commentator june” .

Boleh nampak artikel aku kat first page kan dengan 782,000,000. tetapi masih boleh menduduki first page untuk seketika. Ini kerana artikel seperti itu kurang mempunyai persaingan berbanding dengan contest seperti mana gambar dibawah .

Walaupun hanya 147,000 results tetapi bagi blog aku masih belum mampu untuk mencabar sesiapa. Antara perbezaan yang ketara semasa contest ialah penggunaan teknik seo off page antaranya ialah backlink. Permainan seo bukan hanya sekadar post artikel dan hantar ke beberapa agregator dan website tetapi perlu berusaha membuat seberapa banyak backlink tetapi berhemah. Aku memang malas pasal buat backlink nie.

Cara buat backlink untuk contest seo

Sebenar bermacam-macam cara untuk membuat backlink nie samada yang percuma ataupun berbayar. Tetapi setiap backlink yang dibuat biarlah relevan dengan topik yang dibincangkan supaya tidak dicap sebagai backlink spam. Antara beberapa laman untuk membuat backlink yang pada pandangan aku masih nampak natural dan relevan di mata google ialah menggunnakan Social Monkee. Dahulunya social monkee nie percuma tetapi sekarang nie kena bayar USD 7 menggunakannya. Selain daripada menggunakan social monkee kita boleh juga membina backlink secara manual seperti menggunakan web 2.0, komen di forum-forum berpr tinggi, blogwalking ke blog do follow dan juga membuat posting di social bookmarking.

Pesanan penaja contest seo eyriqazz vs denaihati

Selamat bersaing secara sihat diucapkan kepada semua peserta contest seo eyriqazz vs denaihati . Kepada yang belum menyertai masih ada harapan lagi untuk menyertai dan memenanginya. Bab kata seorang otai seo bukan senang untuk senang dan bukan susah untuk susah.

Artikel ini ditulis oleh...

– Saya telah menulis sebanyak 935 artikel di Hatiputera.

Nama saya ialah Rossaimi Ramlan. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Hubungi saya

Previous post:

Next post: