Neil Armstrong Meninggal Dunia

neil armstrong death meninggal dunia
Neil Armstrong meninggal dunia. Manusia pertama yang mendarat di bulan pada 20 Julai 1969, Neil Armstrong meninggal dunia pada usia 82 tahun.

Neil Armstrong Manusia pertama mendarat di bulan

Neil Armstrong selaku komander Apollo 11 telah berjaya mendarat dan berjalan di bulan pada 20 Julai 1969. Beliau mengambil masa lebih 3 jam untuk berjalan sambil mengumpul sampel, mengambil gambar dan menjalankan beberapa ujian.
Armstrong meninggal dunia selepas menjalani pembedahan pintasan jantung pada awal bulan berikutan daripada komplikasi yang dialaminya.

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


18 comments… add one

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge