LELAKI YANG KACAK LEBIH SAYANGKAN ANAK

Lelaki yang kacak lebih sayangkan anak daripada isteri. Betul ke? Sesetengah pendapat mengatakan bahawa lelaki kacak iaitu suami akan berkurang kasih sayang kepada isterinya setelah memperolehi cahaya mata.Ini pandangan peribadi hatiputera untuk berkongsi tentang artikel ini. Janganla pula para isteri merasa bimbang dengan pendapat ini tetapi boleh cuba direnungkan dalam kehidupan keluarga masing-masing.Tetapi mungkin ada si isteri yang mengiyakan tentang kekacakan kasih sayang lelaki berkurang setelah mempunyai anak.

Aku lelaki paling kacak

Korang tahu kenapa aku cakap aku lelaki paling kacak sebab aku ada twin girl yang sekarang baru berumur enam bulan.Amacam korang kacak tak aku..Kalau nak dipublishkan cerita tentang sikembar aku nie,,rasanya berhari-hari tak habis..tapi insyaalah kalau ada masa nanti akan aku kongsikan kat sini…

Contoh pertama lelaki kacak lebih sayangkan anak

Sebagai contoh lelaki kacak , Jika seluar si anak kecil mereka melorot ke bawah maka si suami akan membenarkan perbuatan anaknya itu tetapi jika si isteri walaupun telah memakai dengan betul seluar tersebut pasti akan di perlorotkan.

Contoh kedua lelaki kacak utamakan anak

Manakala yang keduanya, lelaki kacak yang bergelar suami ketika melihat anak orang lain ketika berjalan ataupun di mana-mana sahaja pasti akan teringat kepada anak dengan anak sendiri, tetapi yang sebaliknya terjadi apabila dia melihat perempuan lain maka pasti akan lupa pada isterinya sendiri..hahaha

Betul ke lelaki kacak macam tu

Kata orang sayangkan anak tangan-tangankan, sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.Maksudnya kalau lelaki kacak tu sayangkan anak maka hendaklah dia mendidik anaknya itu dengan cara yang dituntut oleh islam tetapi kalau sayangkan isteri hendaklah keluar mencari rezeki yang halal untuk menyara anak, isteri dan keluarganya.

Harap-harap kita semua berusaha menjadi lelaki kacak.

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


47 comments… add one

  • wahhh comeiinyaa…. baby niee..
    gerammm…
    My recent post KEDUDUKAN TERKINI LELAKI KACAK 2012

    Reply
    • mestilah comeii sebab bapanyer lelaki kacak,,,hahaha

      Reply
  • ciktom pun ada anak buah lelaki kembar…umur dah 3 tahun..

    Reply
    • oh ye ke,,,bila lak nak ada nak kembar sendiri,,,hehehe

      Reply
  • hoho..kembar ker nih..
    My recent post Lelaki Kacak dan Gunung Kinabalu

    Reply
    • yup,,,my twin girl….

      Reply
  • singgah ptg bro..mai lah tengok masaalah facebook gua ni..
    My recent post MASAALAH LOGIN FACEBOOK-The requested URL "/", is invalid

    Reply
    • nanti malam aku cuba tengok,,walaupun aku tak terrer langsung,,,

      Reply
  • wah bestnya,ada twin

    Reply
    • memang best giler,,,,

      Reply
  • Tahniah bro…tak sangka ko dh kawenn….ingatkan ko bujang laie…hehehe
    mmg syok bila ada anak kembar…tp penat sikit la kot….

    Reply
    • hahaha,,penat tu adat la,,,tapi masih bujang bab SEO nih,,

      Reply
  • betul tu.. lelaki extra kacak kena mendidik anak dgn nilai2 islam…

    Reply
    • Insyaallah,,memang itu yang sepatutnya…

      Reply
  • Wah bertuahnya bro mempunyai anak kembar. :-)
    My recent post Tutorial kod trademark Fatin Liyana

    Reply
    • terima kasih bro,,,anugerah dari allah,,,

      Reply
  • Betullah.. lelaki yang sayangkan anaknya lebih kacak kelakiannya..
    ini betul2 kejadian.. hik3
    My recent post Kelebihan surah AL Fatihah

    Reply
    • 100% setuju,,,

      Reply
  • pehhhh..masih xleh bro.. adeii..terpaksa lah gua reinstall windows..
    My recent post MASAALAH LOGIN FACEBOOK-The requested URL "/", is invalid

    Reply
    • uninstall browser dan install semula browser,,,kalau tak boleh restore jer windows tu,,,

      Reply
  • Aduhhh !!! nak pengsan Benjy terhidu bau SEO yang cukup kuat kat blog ni …. kalah bau durian … :D
    My recent post PASUKAN BOLASEPAK MALAYSIA PATUT MENYERAHKAN GELARAN HARIMAU MALAYA KEPADA PASUKAN HOKI MALAYSIA

    Reply
    • bau jer yang kuat,,,kejap jer selepas tu hilangla bau,,betul tak

      Reply
  • seronoknya ada anak kembar

    contoh yang kedua tu
    bahaya2…
    My recent post Senaman Punggung

    Reply
    • memang bahaya kan contoh yang kedua tu,,,hahaha

      Reply
    • lihat ini besi pun dan nak cair sy kerjakan hiii..wah llki klu dia nak semua menag ek…

      Reply
  • aku rasa aku lelaki paling kacak… hehehhee… tapi kalau nak ikutkan, pompuan pun sebenarnya sama, lepas kahwin lebih utamakan anak-anak dari suami… terpaksa lah mengendeng2.. nak bermanja hah!!!
    My recent post Cepatnya Dia Membesar

    Reply
    • hahaha,,,mengendeng2 yer,,memang patut pun pompuan lebih utamakan anak,,,tapi jangan sampai mengabaikan suami pulak…takot nanti si suami jadikannya sebagai alasan.

      Reply
    • haa…jahat sungguh sahabat adam..tak der masa eh nak ending2 kita kedapur dia ending kelain adalah,,bukan nk nulung weeee…

      Reply
      • adam nak ngendeng jer kan suri,,,,huhuhu

        Reply
  • wah kembar ma..mudha jaga papa dan mama kelak..dua2 blh bt kerja dapur sorng mengemas depan hee..

    Reply
    • kita sebagai ibu bapa tak mengharapkan balasan dari anak-anak cuma berdoa agar mereka menjadi orang yang berguna kepada bangsa, agama dan negara suatu hari nanti..

      Reply
  • Cute nya baby..kembar pulak tu..murah rezki..hahaha..
    My recent post Pencuci Mulut – Biji Buah Gajus Yang Di Bakar

    Reply
    • mudah-mudahan diperbanyakkan rezeki,,,

      Reply
  • Bapak mana x sayang anak… Ala tomei2…
    My recent post Blog Report Minggu Ke-3

    Reply
    • betul-betul,,

      Reply
  • Bestnya dapat baby twin :D hehe
    Comel2 ! ^_^
    My recent post Tak mudah menjadi seorang kawan

    Reply
    • Kurniaan allah kepada hamba-hambanya,,,

      Reply
  • letak shout lah bro.. :(
    My recent post ISTERI GIGIT ZAKAR SUAMI HINGGA PUTUS

    Reply
    • traffic tak membanggakan lah bro,,,hehehe..segan nak letak shout

      Reply
  • wah, mesti best dapat anak kembar.. mmg kacak lah bro
    cabaran pun mesti hebat bukan?

    moga terus kacak.. heheh
    My recent post Update ranking LELAKI KACAK vs lelaki beriman

    Reply
    • yup cabaran memang dah menjadi lumrah kehidupan,,,,hehehe

      Reply
  • Lelaki kacak adalah lelaki yang dapat membimbing anak,bini n kaum keluarganya dengan didikan agama..
    My recent post Panduan Buat Seorang Blogger

    Reply
  • kenapa cth pertama tu mcm len mcm je maksudnya? haha
    My recent post 3#

    Reply

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge