LELAKI YANG KACAK LEBIH SAYANGKAN ANAK

Lelaki yang kacak lebih sayangkan anak daripada isteri. Betul ke? Sesetengah pendapat mengatakan bahawa lelaki kacak iaitu suami akan berkurang kasih sayang kepada isterinya setelah memperolehi cahaya mata.Ini pandangan peribadi hatiputera untuk berkongsi tentang artikel ini. Janganla pula para isteri merasa bimbang dengan pendapat ini tetapi boleh cuba direnungkan dalam kehidupan keluarga masing-masing.Tetapi mungkin ada si isteri yang mengiyakan tentang kekacakan kasih sayang lelaki berkurang setelah mempunyai anak.

Aku lelaki paling kacak

Korang tahu kenapa aku cakap aku lelaki paling kacak sebab aku ada twin girl yang sekarang baru berumur enam bulan.Amacam korang kacak tak aku..Kalau nak dipublishkan cerita tentang sikembar aku nie,,rasanya berhari-hari tak habis..tapi insyaalah kalau ada masa nanti akan aku kongsikan kat sini…

Contoh pertama lelaki kacak lebih sayangkan anak

Sebagai contoh lelaki kacak , Jika seluar si anak kecil mereka melorot ke bawah maka si suami akan membenarkan perbuatan anaknya itu tetapi jika si isteri walaupun telah memakai dengan betul seluar tersebut pasti akan di perlorotkan.

Contoh kedua lelaki kacak utamakan anak

Manakala yang keduanya, lelaki kacak yang bergelar suami ketika melihat anak orang lain ketika berjalan ataupun di mana-mana sahaja pasti akan teringat kepada anak dengan anak sendiri, tetapi yang sebaliknya terjadi apabila dia melihat perempuan lain maka pasti akan lupa pada isterinya sendiri..hahaha

Betul ke lelaki kacak macam tu

Kata orang sayangkan anak tangan-tangankan, sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.Maksudnya kalau lelaki kacak tu sayangkan anak maka hendaklah dia mendidik anaknya itu dengan cara yang dituntut oleh islam tetapi kalau sayangkan isteri hendaklah keluar mencari rezeki yang halal untuk menyara anak, isteri dan keluarganya.

Harap-harap kita semua berusaha menjadi lelaki kacak.

Hati Putera

Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs

48 Comments

  1. wahhh comeiinyaa…. baby niee..
    gerammm…
    My recent post KEDUDUKAN TERKINI LELAKI KACAK 2012

    • nanti malam aku cuba tengok,,walaupun aku tak terrer langsung,,,

  2. Tahniah bro…tak sangka ko dh kawenn….ingatkan ko bujang laie…hehehe
    mmg syok bila ada anak kembar…tp penat sikit la kot….

    • uninstall browser dan install semula browser,,,kalau tak boleh restore jer windows tu,,,

    • lihat ini besi pun dan nak cair sy kerjakan hiii..wah llki klu dia nak semua menag ek…

  3. aku rasa aku lelaki paling kacak… hehehhee… tapi kalau nak ikutkan, pompuan pun sebenarnya sama, lepas kahwin lebih utamakan anak-anak dari suami… terpaksa lah mengendeng2.. nak bermanja hah!!!
    My recent post Cepatnya Dia Membesar

    • hahaha,,,mengendeng2 yer,,memang patut pun pompuan lebih utamakan anak,,,tapi jangan sampai mengabaikan suami pulak…takot nanti si suami jadikannya sebagai alasan.

    • haa…jahat sungguh sahabat adam..tak der masa eh nak ending2 kita kedapur dia ending kelain adalah,,bukan nk nulung weeee…

  4. wah kembar ma..mudha jaga papa dan mama kelak..dua2 blh bt kerja dapur sorng mengemas depan hee..

    • kita sebagai ibu bapa tak mengharapkan balasan dari anak-anak cuma berdoa agar mereka menjadi orang yang berguna kepada bangsa, agama dan negara suatu hari nanti..

  5. Bapak mana x sayang anak… Ala tomei2…
    My recent post Blog Report Minggu Ke-3

    • traffic tak membanggakan lah bro,,,hehehe..segan nak letak shout

  6. wah, mesti best dapat anak kembar.. mmg kacak lah bro
    cabaran pun mesti hebat bukan?

    moga terus kacak.. heheh
    My recent post Update ranking LELAKI KACAK vs lelaki beriman

  7. Pingback: Riadah Bersama Mountain Bike XDS 26594

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge