LELAKI YANG KACAK LEBIH SAYANGKAN ANAK

Lelaki yang kacak lebih sayangkan anak daripada isteri. Betul ke? Sesetengah pendapat mengatakan bahawa lelaki kacak iaitu suami akan berkurang kasih sayang kepada isterinya setelah memperolehi cahaya mata.Ini pandangan peribadi hatiputera untuk berkongsi tentang artikel ini. Janganla pula para isteri merasa bimbang dengan pendapat ini tetapi boleh cuba direnungkan dalam kehidupan keluarga masing-masing.Tetapi mungkin ada si isteri yang mengiyakan tentang kekacakan kasih sayang lelaki berkurang setelah mempunyai anak.

Aku lelaki paling kacak

Korang tahu kenapa aku cakap aku lelaki paling kacak sebab aku ada twin girl yang sekarang baru berumur enam bulan.Amacam korang kacak tak aku..Kalau nak dipublishkan cerita tentang sikembar aku nie,,rasanya berhari-hari tak habis..tapi insyaalah kalau ada masa nanti akan aku kongsikan kat sini…

Contoh pertama lelaki kacak lebih sayangkan anak

Sebagai contoh lelaki kacak , Jika seluar si anak kecil mereka melorot ke bawah maka si suami akan membenarkan perbuatan anaknya itu tetapi jika si isteri walaupun telah memakai dengan betul seluar tersebut pasti akan di perlorotkan.

Contoh kedua lelaki kacak utamakan anak

Manakala yang keduanya, lelaki kacak yang bergelar suami ketika melihat anak orang lain ketika berjalan ataupun di mana-mana sahaja pasti akan teringat kepada anak dengan anak sendiri, tetapi yang sebaliknya terjadi apabila dia melihat perempuan lain maka pasti akan lupa pada isterinya sendiri..hahaha

Betul ke lelaki kacak macam tu

Kata orang sayangkan anak tangan-tangankan, sayangkan isteri tinggal-tinggalkan.Maksudnya kalau lelaki kacak tu sayangkan anak maka hendaklah dia mendidik anaknya itu dengan cara yang dituntut oleh islam tetapi kalau sayangkan isteri hendaklah keluar mencari rezeki yang halal untuk menyara anak, isteri dan keluarganya.

Harap-harap kita semua berusaha menjadi lelaki kacak.

 

Comments

  1. yas says

    Tahniah bro…tak sangka ko dh kawenn….ingatkan ko bujang laie…hehehe
    mmg syok bila ada anak kembar…tp penat sikit la kot….

    • hatiputera says

      uninstall browser dan install semula browser,,,kalau tak boleh restore jer windows tu,,,

  2. says

    aku rasa aku lelaki paling kacak… hehehhee… tapi kalau nak ikutkan, pompuan pun sebenarnya sama, lepas kahwin lebih utamakan anak-anak dari suami… terpaksa lah mengendeng2.. nak bermanja hah!!!
    My recent post Cepatnya Dia Membesar

    • hatiputera says

      hahaha,,,mengendeng2 yer,,memang patut pun pompuan lebih utamakan anak,,,tapi jangan sampai mengabaikan suami pulak…takot nanti si suami jadikannya sebagai alasan.

    • suri says

      haa…jahat sungguh sahabat adam..tak der masa eh nak ending2 kita kedapur dia ending kelain adalah,,bukan nk nulung weeee…

  3. suri says

    wah kembar ma..mudha jaga papa dan mama kelak..dua2 blh bt kerja dapur sorng mengemas depan hee..

    • hatiputera says

      kita sebagai ibu bapa tak mengharapkan balasan dari anak-anak cuma berdoa agar mereka menjadi orang yang berguna kepada bangsa, agama dan negara suatu hari nanti..

  4. Izzuddin Fauzi says

    Bapak mana x sayang anak… Ala tomei2…
    My recent post Blog Report Minggu Ke-3

Trackbacks

  1. [...] dingin. Lama jugak aku tidak berbasikal dek kesibukan dalam tugas seharian dan juga melayan karenah anak perempuan kembar aku yang sudah berusia tujuh bulan.Mountain Bike XDS 26594Aku baru jer beli MTB nie , kalau tak [...]