LELAKI KACAK : 5 PERKARA WANITA INGINKAN

by Rossaimi Ramlan on 19 March, 2012

lelaki kacak

LELAKI KACAK 5 PERKARA WANITA INGINKAN – Bukan hanya LELAKI KACAK yang bergelar suami sahaja yang mempunyai harapan mengenai isteri, malahan setiap wanita pun memiliki keinginan yang sama terhadap lelaki kacak. Terdapat 5 perkara wanita inginkan dari lelaki yang menjadi pasangannya iaitu suami:-

LELAKI KACAK PERLU….

1. Lelaki kacak perlu ada Masa dan waktu
Memang menjadi keinginan setiap wanita menginginkan waktu yang terluang untuk bersama dengan kekasih mereka. Waktu merupakan perkara yang perlu dititik beratkan, apatah lagi jika pasangan itu bekerja dan mempunyai anak. Tetapi harus diingat waktu yang diinginkan oleh wanita bukanlah diukur dari segi kuantiti tetapi kualiti waktu terluang yang diisi. Waktu terluang yang berkualiti ialah waktu yang digunakan oleh wanita dan pasangan mereka untuk saling berhubung, berkongsi suka dan duka, bergurau senda tetapi bukanlah waktu yang diisi dengan keadaan dan situasi yang sama seperti menonton televisyen di rumah.

2. Membantu Mengurus Rumah
Lelaki kacak tidak seharusnya segan untuk membantu wanitanya(isteri) melakukan kerja-kerja rumah seperti membasuh, memasak dan menjaga anak. Walaupun lelaki memang tidak mampu melakukan semua kerja rumah tapi sekiranya lelaki melakukan sebahagian sahaja sudahpun menunjukkan lelaki itu memang kacak . Tetapi satu perkara yang perlu wanita ketahui , kebanyakan mereka bukanlah jenis lelaki yang peka , jadi mereka hendaklah diberitahu untuk membantu wanita. Setelah mereka itu sudah membantu segeralah ucapkan ucapan terima kasih sebagai menghargai pertolongannya.

3. harus bekerjasama dan berterima kasih
Selain menjadi ibu kepada rumah tangga atau bekerja, wanita juga memang dituntut untuk menjaga keharmonian rumah tangganya supaya berjalan dengan baik. Sebagai seorang lelaki kacak, lelaki harus tahu bahawa hal ini bukanlah mudah, dan kebanyakan wanita ingin diberi kerjasama atau dorongan atas tugasnya tersebut.Mereka harus mendapat pujian , galakan dan kerjasama hasil dari kerja membersihkan rumah hingga menjaga keperluan anak, memasak, membuat keputusan, dan memikirkan apa yang hendak dimasak, kerana hampir semua wanita melakukannya sendiri dan mereka juga ingin diakui dan disanjung oleh lelaki kacak mereka atas semua susah payah itu.

4. perlu ada Kasih Sayang
Lelaki itu akan benar-benar kacak jika, walaupun telah lama menikah, tetapi masih romantik dan kasih sayang tetap tebal seperti mula-mula kahwin seperti berjalan berpegangan tangan, memberi ciuman ‘selamat pagi’ dan sentiasa memastikan wanitanya dalam pelukan. Perkara-perkara ini akan membuatkan wanita merasa bahwa diri mereka amat disayangi oleh lelaki kacak dan keluarga. Tetapi bukanlah menyuruh anda bermesra-mesraan tanpa mengira waktu dan tempatnya.

5. harus memahami dan mempunyai pengertian
Wanita sememangnya ingin difahami. Mereka tidak suka diasingkan ataupun tidak dipedulikan oleh lelaki kacak ke mana mereka pergi.Lelaki itu akan menjadi lebih kacak sekiranya mengambil tahu atau mempedulikan apa yang terjadi kepada wanitanya tetapi jangan mengongkongnya.

SIAPA LELAKI KACAK

Lelaki kacak yang putera maksudkan ialah suami.Lelaki kacak tidak semestinya kaya dengan wang ringgit, lelaki kacak juga tidak diukur dari segi paras rupa tapi kalau muka dah kacak kira satu bonus la. Sesetengah wanita ada mengatakan bahawa lelaki yang perasan diri mereka kacak nie terlalu memilih untuk mencari pasangan hidup.cerewet la kan. So jadi terpulanglah kepada pandangan masing-masing tentang lelaki kacak pada tafsiran individu.

CABARAN SEO LELAKI KACAK

Sebenarnya artikel ini adalah untuk Cabaran SEO Lelaki Kacak ini dianjurkan oleh Earncent.com dan ditaja oleh SEO Apps, Bluedianthus.com, UmarFaruq.com, Hadi Hanafee, Jomtonton.net, Muaz Lelaki Kacak, Ohcikgu.com, BloggerWanita.com, Cyza Sector, LelakiAcai.com, Sabreehussin dot com, Abrablog.com dan AhmadFaizal.com.Saja jer test permainan seo nie walaupun blog baru berusia dua bulan lebih manalah tahu kot-kot boleh jadi lelaki kacak.

Artikel ini ditulis oleh...

– Saya telah menulis sebanyak 935 artikel di Hatiputera.

Nama saya ialah Rossaimi Ramlan. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Hubungi saya

Previous post:

Next post: