Komisen pertama dari nuffnang

Komisen pertama dari nuffnang. Akhirnya dapat jugak aku komisen pertama dari nuffnang ini selepas enam bulan lebih berjinak-jinak dalam dunia blogging. Walaupun ciput tetapi sekurang-kurangnya nampak jugak hasil titik peluh selama ini.

Status glitterati dilucutkan oleh nuffnang

Sebenarnya dulu blog ini berstatus glitterati oleh nuffnang tetapi telah dilucutkan oleh kerana aku memasang beberapa iklan dari competitor. Dibawah ini mail yang dibalas oleh pihak nuffnang berhubung pembatalan status glitterati.

Glitterati membership is an automated process. It’s given automatically to a blogger’s account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you’ll receive your Glitterati membership in 7 days time.

Your membership status was affected because our crawlers detected ad script from our competitor, admaxserver.com on your blog. If you wish for Glitterati status to be reinstated, kindly ensure that all script from admaxserver.com has been removed.

Harap kalau korang mahu setia dengan nuffnang , faham elok-elok apa yang yang aku quote diatas.

44 thoughts on “Komisen pertama dari nuffnang

  1. Wahhh tahniah-tahniah….aku jer yang tak dapat lagi bro..apa tips yang membuatkan nuffnang bagi income tu?hehehe
    Hafizul recently posted…EVDO Modem Wireless TMMy Profile

  2. tahniah.. duit raya tu :)
    rahman recently posted…Survey barangan bayi di IBEX ExpoMy Profile

  3. tahniah. tahniah. aku pun dah dapat dahh..
    titan recently posted…Mencintai Ain Maisarah – Part 8My Profile

  4. tahniah bro
    satu permulaan yg baik tu :)
    auc dot com recently posted…10 Masjid Tergah di DuniaMy Profile

  5. Wah, tahniah bro.. rezeki.. :)
    Blog Asyraf recently posted…Johari Pain Lebih Popular Daripada Pandelela RinongMy Profile

  6. Dah boleh la beli kuih raya hahaa :D
    Blog Asyraf recently posted…Johari Pain Lebih Popular Daripada Pandelela RinongMy Profile

  7. Salam admin, tahniah merasa juga duit dari Nuffnang…

  8. wah dapat lagi skrg dah musim menuai cek jer bro nie..
    tahniah
    budak felda recently posted…Bila Si Dia Sudah Marah….My Profile

  9. hahaha..tahniah..banyak tu..boleh buat beli ayam golexxx..hi hi

  10. tipulah kalau tak jeles. =(

  11. Tahniah..

    Sebab dapat rezeki daripada nuffnang dekat nak raya ni.. ;)
    Anuar recently posted…Rank Pertama Eyriqazz Vs Denaihati : Boleh percaya ke ni?My Profile

  12. wah..tahniah..banyak tu..hehe.. :-)
    duit raya lah nanti..hehe
    dzuandiey recently posted…Fenomena Okultasi Planet MusytariMy Profile

  13. Kejam betul nuffnang ni. Langsung tak boleh adi competitor. Takut ngan pesaing rupanya.
    Cikgu Hairul recently posted…HambarMy Profile

  14. mmg best la dpt cashout.. :)
    Jebeng Otai™ recently posted…Giveaway Pertama Daddydee : Review RingkasMy Profile

  15. baru perasan nuff berwajah baru haha, btw tahniah
    beckhr00y recently posted…Shebby Singh Bagi Amaran Buat Steve KeanMy Profile

  16. salam..
    nuffnang ni jika setia dengannnya
    banyak dapat BE..lebat juga..
    saya daj buang..setia dengan Innity je
    sekarang nih..setiap bulan ada duit..
    terus bank in dalam akaun
    Bro Zulkbo recently posted…Brazil Kempunan Lagi Emas Olimpik (Video Highlights Goal)My Profile

  17. wah rezeki tu :) bru 6 bulan blogging dh seratus lebih..keep it up

  18. masih setia dengan Nuffnang walaupun tiada income sekian lama..
    daddydee recently posted…Saya Sudah Outdated Kah?My Profile

  19. salam kenal bro…..

  20. Sejak bila kumpul ni bro?

  21. tahniah bro! makin lama makin mantap….moga terus kekal cergas utk mengarang entri terbaik!

    p.s-lama dah tak tengok cek ni…hohoho
    hafizmd recently posted…Review Ringkas Blog DaddydeeMy Profile

  22. kta punya rm berapa blh dpt cek nuff ni eh? saya punya akaun dah 100 lebih huhu…
    suri recently posted…Bandwidth Limit ExceededMy Profile

  23. wah. tahniah. boleh la wat duit raya ni. kalau pasang competitor berbaloi, takpela ilang glitterati pun
    Khidhir recently posted…Menghubungkan Debit Kad RHB dengan PaypalMy Profile

  24. haha. best kan dpt byk terus. takpayah byk kali posmen dtg rumah. huhu

  25. Aku tak pernah merasa lagi nuffnang nih
    Sobri Mansor recently posted…Alhamdulillah…. Selamat pergi dengan amanMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge