iPhone, iPad dan iPod Touch : Daftar iCloud dengan iOS 5

iPhone, iPad dan iPod Touch

Saya mahu berkongsi sikit tentang cara – cara membuka akaun iCloud percuma dengan iOS 5. Seperti mana yang kita tahu , bila tertulis jer perkataan iOS maka secara automatiknya adalah untuk pengguna iPhone , iPod Touch dan iPad sahaja. iCloud sebenarnya berfungsi sebagai tempat penyimpanan maklumat pada iPhone, iPad dan iPod Touch kegemaran anda untuk dipasang semula , diakses daripada website ataupun menguruskan supaya ia setempat(synchronous). Sebelum melaksanakannya anda hendaklah terlebih dahulu dikehendaki membuka iCloud akaun(percuma) tetapi sebelum itu anda hendaklah mengupdate terlebih dahulu peranti anda ke iOS 5. Dibawah ini disertakan langkah – langkah memulakan akaun iCloud versi percuma.

1 Tap open Settings pada Home Screen.

2 Klik pada bahagian Mail, contact, calendar

3, Tap pada  Add account

iCloud dengan iOS 5

4. Pilih iCloud daripada senarai di atas

5. Klik untuk dapatkan free Apple id.

6 Masukkan lokasi dan tarikh lahir.

7. windows popups akan keluar, jadi pilih alamat email sedia ada atau buka akaun iCloud baru(free@me.com)



iPhone, iPad dan iPod Touch

8. Pilih  email percuma free@me[dot]com.

9. Isikan tempat kosong dan pilih next. Jangan lupa klik pada terima terma dan syarat iCloud.

10. Anda kini memiliki akaun iCloud. Untuk mengetahui fungsi lebih lanjut tentang iCloud ini bolehlah mencuba iCloud versi web,,,

 

 

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


9 comments… add one

  • Alamak…. tak pakai iphone ler…. hehehehe
    Sobri Mansor recently posted…Hanya dapat seminggu sekaliMy Profile

    Reply
  • Sayangnya iPhone G saya tidak dapat naik taraf k OS5 kecuali model iPhone 3Gs keatas. :-(
    akubiomed recently posted…Gambar statik yang senyumMy Profile

    Reply
    • trade-in :D

      Reply
  • emm..tak try lagi icloud ni. memang best ke kalau guna?
    ohcikgu recently posted…Keputusan terkini Perlawanan Liga Super 2012 (17 Januari 2012) – Akmal Rizal mengganas malam ini.My Profile

    Reply
    • ringkasnya macam ni la,,icloud lebih kurang macam harddisk di atas awan,,,tempat penyimpanan dan kita boleh ambik balik bila nak guna,,,

      Reply
  • Klau pas ni aku guna iphone or yg sewaktu dgnnya…leh refer sini…aku kurang tahu sgt mende2 nih….
    yas recently posted…Wordless Wednesday – Contoh Rumah Banglo Berkembar?My Profile

    Reply
  • Sy tak guna iPhone tapi tau pasal iCloud nih. cukup bagus. jika kita kehilangan iPhone kita boleh hantar pesanan atau kunci terus. Satu hari nanti nak beli satu iPhone atau iPad.
    Syarih recently posted…Bebanan Tugas Guru Dahulu Dan Sekarang.My Profile

    Reply
    • yup,,,semoga syarih berjaya memilikinya,,,

      Reply
  • Salam bleh wt x review pasal bclrkbeary storm baru pkai 3 bulan bclrkbeary storm2..pastu tukar pkai iphone 4 cause bile pkai bclrkbeary storm2 bosan la x byk application application yang best byk kene beli .boleh tolong review bclrkbeary storm 2 nie skrg syok pkai iphone 4..bclrkbeary nie ade lagi..wt stock dgr lagu je..lg satu bb bleh dijailbreak atau hack x?????!!

    Reply

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge