Gadget terbaru nokia Lumia 800

Salam 1Malaysia dan 1Dunia.Nokia Lumia 800 dan Lumia 710 telah dilancarkan secara rasmi di Malaysia bertempat di pusat membeli-belah Pavillion pada 10 februari 2012(semalam). Dengar katanya ramai yang berduyung-duyung ke pavillion sejak dari awal pagi.Masih ramai rupanya peminat smartphone berjenama nokia.Putera ingatkan semua dah berpindah ke samsung android dan IOS.

Gadget terbaru ini menggunakan platform windows phone 7 sebagai sistem operasi.Selamat tinggal lah symbian.Tergiang lagi dengan ucapan Stephen Elop,orang kuat nokia yang begitu berlagak dengan sistem pengoperasian (OS) Symbian dan Meego untuk telefon bimbit Nokia. Tetapi bagi putera ini merupakan jalan mati bagi sistem operasi symbian dan meego setelah penggunaan windows phone 7 pada gadget nokia yang terbaru ini.

Nokia telah memperkenalkan 2 peranti Windows Phone yang baru ini iaitu Nokia Lumia 800 dan Lumia 710 pada persidangan nokia world 2011. Nokia Lumia 800 dilengkapi dengan processor 1.4GHz dan display 3.7 WVGA AMOLED yang mempunyai ClearBlack. dilengkapi dengan internal memori 16GB, RAM 512MB dan bateri berkapasiti sehingga 1450mAh. Kuat baterinya tu!!! Kamera carl zeiss 8MP dengan ketebalan 12.1mm.
nokia lumia 800 di malaysia
Bagi Nokia Lumia 710 pula, ia merupakan versi ekonomi Nokia Lumia 800. processor 1.4GHz dan RAM 521MB . Internal memori 8GB, skrin paparan TFT, kamera 5MP dan bateri berkapasiti 1300mAh .Mampu merakam video 720 HD. Saiz ketebalan lebih kurang 12mm dan berat 125.5g.
nokia lumia 710
Syarikat telekomunikasi di Malaysia seperti maxis, digi dan celcom ada menawarkan beberapa pakej yang menarik mengenai nokia lumia 800 ini.

Pakej yang ditawarkan maxis
maxis plan nokia 800

Pakej yang ditawarkan digi
digi plan nokia 800

Pakej yang ditawarkan celcom

kalau tidak mahu mengikat kontrak , korang boleh mendapatkannya terus daripada Nokia Store seluruh negara dari harga RM1650(Nokia Lumia 800) dan RM999(Nokia Lumia 710).

Hati Putera

Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs

17 Comments

  1. salam

    thanks bro cuma bro klik semua tu dekat entri tu ke or dkt entri saya?

    kalau dekat entri di blog denaihati kira betul la

    apa2pun thanks tau bro :-)

  2. Rasanya aku masih belum tertarik dengan Nokia baru ni…

    Masih peminat setia samsung…Anyway, kalau Nokia dapat power kan diri dan jadi seiiring dengan Samsung dan iPhone…kira gerek tu!

  3. Nokia pn bakal guna android. Betapa besarnya pengaruh android sekarang ni :)

    Tips Terbaik Untuk Blogging di SuhairiDotCom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge