≡ Menu

Exceeding Quota

Exceeding Quota. Belum pun sebulan menggunakan wireless broadband sudah exceeding quota. Terperanjat pada mulanya ketika sedang surfing pagi semalam tiba-tiba keluar gambar seperti dibawah yang menyatakan quota penggunaan broadband aku sudah habis.

Aku terus menghubungi pihak maxis untuk dapat sedikit information yang lebih jelas terhadap masalah yang pada pandangan aku selalu menghantui blogger malaysia yang menggunakan broadband. Betul tak?…hehehe. Pihak telco menerangkan kenapa boleh kehabisan quota. Disamping itu pihak telco juga menceritakan bagaimana untuk mengatasi masalah ini.

Apa perlu buat kalau exceeding quota

Untuk mengatasi masalah exceeding quota ini, pihak telco telah menyediakan beberapa pakej untuk menambah quota .Antara pakej-pakej yang disediakan sebagaimana gambar di bawah. Aku baru sahaja topup 1GB quota lagi. Masalah reach quota limit ini disebabkan oleh blogging,download,upload,streaming dan sebagainya. Bila dah mencapai limit mulalah kelajuan untuk surfing berkurangan sehinggakan selalu time out. Jadi kalau tak nak topup jimat-jimatla quota yang diberikan.

*Agaknya apa pakej atau pelan yang sesuai kepada yang mempunyai blog? Mana bagus diantara YES 4G dan P1 4G?

{ 30 comments… add one }

Leave a Comment

CommentLuv badge