Dapat semula status glitterati dari nuffnang

Dapat semula status glitterati dari Nuffnang. Akhirnya hatiputera dapat semula status glitterati dari nuffnang setelah dilucutkan lebih tiga bulan yang lalu. Bersyukur sangat-sangat sebab dapat balik dan berharap lepas ini dapat buffer earning dari pihak nuffnang pulak. Maklumlah aku belum pernah merasa buffer earning seperti yang blogger nuffnang selalu dapat.

Bagaimana dapat semula status glitterati dari nuffnang

Setelah aku mendapat komisen pertama dari nuffnang pada bulan lepas, semangat aku untuk setia dengan nuffnang semakin berkobar-kobar. Ini kerana jika berstatus glitterati pembayaran komisen memang lebih berbaloi berbanding dengan non glitterati. Disamping itu pembayaran komisen melalui cek adalah lebih cepat sampai untuk yang berstatus glitterati. Syarat untuk mendapat status glitterati memang cukup senang iaitu jangan letak iklan yang dianggap competitor oleh nuffnang. Bagi yang telah dilucutkan status boleh reply ticket untuk dapatkan semula tetapi remove dulu iklan competitor tersebut. Macam aku setelah seminggu hantar ticket sudah dapat semula status glitterati. Senang kan.

P/S : Kalau korang belum pasang iklan nuffnang boleh lihat di artikel Cara Pasang iklan Nuffnang

44 thoughts on “Dapat semula status glitterati dari nuffnang

  1. tahniah bro,

    nuffnang ni kalau dia dah baik dengan kita, memang best.. saya pernah jugak merasa sedikit..

    so kalau bro nak ceduk ilmu nuffnang daripada saya yang tak seberapa, boleh search je kat blog saya k… ada beberapa post mengenai nuffnang yang pernah saya tulis dulu
    azriMy recently posted…Melancong Ke Negara Kemboja Sambil BeribadahMy Profile

  2. glitterati tanpa CPUV pun tak bermakna sgt huhu
    beckhr00y recently posted…Permohonan Komli DiterimaMy Profile

  3. if x de iklan compatitor mmg sekejap je dpt balik status glitterati.

    Sy plak rs nak buang iklan nuffnang..rs cam rugi je impresion page bila x de iklan BE atau skang dh tukar nama CPUV..huhu tp sbb nuffnang ni jgk byk jasa (dh byk kali gak cashout duit nuffnang dulu) so rs..biar je lah jd penyeri kt blog..hehe

  4. sekurangnya bro ada backup lagi bro… tak banyak pun kalu usaha pasti akan dapat juga… insya-allah tak lama lagi tuh dari NN bg buffer…
    irsah recently posted…Google Plus Positive Impact For Small Business GrowthMy Profile

  5. Saya masih lagi berstatus gliterati,tapi tak pernah dapat B.E.
    azman recently posted…Bila Dah Tua Baru Nak Minum SusuMy Profile

  6. Kalau ikut syarat diorang memang boleh balik glitterati tu. BTW, harap2 makin masyuk nanti. :)
    shraqs recently posted…New iPod Nano Untuk Penggemar MuzikMy Profile

  7. Terima kasih kerana berkongsi ilmu.
    Semoga rezeki bro bertambah lagi dengan nuffnang
    Malaysia Coin recently posted…Jual Duit Syiling Lama Boleh Jadi KayaMy Profile

  8. tahniah bro hp. moga makin lebat rezkinya lepas ni…ameen

    p.s.maaf bro, nmpak macam ade GA kat atas tuh? ke mata ambe silap?

  9. tahniah dapat balik status gliterati.. tak lame lagi , dapat la pulak BE tu… insyaAllah.. ;)
    Nadot recently posted…Sesi Ngeteh Bersame Blogger-blogger HebatMy Profile

  10. Tahniah, Baru ni aku kena jugak. Sebab blog down bandwitdh habis. Huhu
    ProfHariz recently posted…Eyriqazz Vs Denaihati : Blogger MalaysiaMy Profile

  11. tahniah bro, harap2 bertambah2 la income lepas ni :)
    donnyien recently posted…Manchester United vs Wigan EPL 2012/12 Week#4My Profile

  12. Emm bila la nk dapat income byk ni..sejak mula blogging smp sekarang baru rm1.00..tension kan..ke tak kena umpan ni bro??acu bgtau gok tips2 sikit…update survey dan byk kali..haha
    Hafizul recently posted…Pengalaman Membina Pondok KecilMy Profile

  13. tahniah dah dapat balik status tu…puteri dulu pun pernah kehilangan status glitterati ni
    puteri kasih recently posted…Kemunculan Ribuan Buaya Di China Petanda Gempa Bumi?My Profile

  14. aku tak pernah hilang status ni
    cuma nak dapat BE je yang sedih sangat
    huhu
    tehr recently posted…Sarang Tebuan Di RumahMy Profile

  15. hoho..tahniah. tahniah..bukan senang tu..
    titan recently posted…Gadis comel dan tali-temali.My Profile

  16. Aku tak pernah lagi dapat BE daripada Nuff ni… Sedih betul..
    Hazmin Hamudin recently posted…Selamat Menyambut Hari Malaysia 2012My Profile

  17. Tahniah. rasa ingin jugak nak tahu lebih lanjut psl Nuffnang ni.

  18. pena gk tkr status sbb ltk iklan competitor.hahaha.tpi kejap je lah,,,tu buat majuk2 dgn nuffnang…sbb xdpt BE..pastu dpt lah BE seketul..dah cashout,xmerasa BE lagi…

  19. tahniah bro. lama juga nak dapatkan balik Glitterati tu. saya dulu 3 hari dah dapat balik
    Amirez recently posted…4 Perkara Penting Semasa Mengerjakan Umrah & HajiMy Profile

  20. Saya pun melalui pengalaman sama dengan bro. Setahu saya tidak melanggar aturan Nuffnang. Sekarang sudah dapat status Glitterati.

  21. sampai sekarang saya masih tak dapat status Gliteratti Nuffy, walaupun dah beberapa kali hantar ticket. He he he… la ni masih saya lebih suka hidup bermadu dengan Innity dan Nuffy, daripada duk mengharap BE Nuff…
    Mama Murai recently posted…Mengatasi bibir keringMy Profile

  22. Kalau pasang adsense dikira pesaing nuffnang gak ke?
    Cikgu Hairul recently posted…Suka duka bersama P1My Profile

  23. saya baru dapat reply Dari komli atau admax, agak2 nuffnang marah tak? Huhuhu
    ajumohit recently posted…Tahniah Najiha, Ibu bangga dengan kamuMy Profile

  24. sy bdk baru, nak tnye sikit, cmne nak tau kite ade letak or tak link ad network selain nuff, maksudnye iklan selain dr nuff eh? kalau sy buat link url dari bloggers lain or dr website travel cm trip advisor pon xleh ke? sb takut jgk kan, sbb still xphm,,hehhee, tq

    • setakat link url dari blogger tak de masalah kot. yang menjadi masalah ialah web-web pengiklanan dari malaysia . pendapat jer nie.

  25. rezeki ada dimana mana

  26. nuffnang memang kuat cemburu..jangan sesekali mendua atau mentigakan dia…huhu
    yusri recently posted…Peluang Buat Duit Di Blog Hati PuteraMy Profile

  27. Oneblogsocial says:

    Saya tengah belajar benda benda macam ini,harap boleh tunjuk ajar
    Oneblogsocial recently posted…PC Dan HostingMy Profile

  28. saya telah curang pada incik nuff sebab majokk …. ssh sgt nk bg cpuv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge