Dah pakai zoom lens Tamron

Salam 1Dunia dan 1Malaysia. Akhirnya HP berjaya jugak upgrade peralatan dslr nikon d3100 dengan menggunakan zoom lens Tamron sebagai menggantikan lens standard nikon 18-55mm. Penukaran lens ini hanya untuk mengambil gambar yang agak jauh sedikit sahaja supaya nampak lebih jelas.
zoom lens tamron
Bolehla nie kot untuk orang yang baru nak mengenal dslr macam HP nie. Aperture 3.5 jer minimum sebab yang 2.8 mahal harganya. Sesiapa yang mahir tentang teknik fotografi bagila sikit tip diruangan komen.hahaha

17 thoughts on “Dah pakai zoom lens Tamron

  1. wah..dh boleh amik gmbr dri jauh..hehe
    Jebeng Otai™ recently posted…Siapa samseng sebenarnya?My Profile

  2. tahniah bro semakin mengganas nampaknya hehehe
    boleh berguru kat sini la nanti :)
    auc dot com recently posted…Samsung dan Google Hasilkan Samsung Chromebook Untuk Saingi MacBook AirMy Profile

  3. alaaa, saya xda DSLR lah, n yg jeles nih
    Juan recently posted…Cara Mengelak Saman Dari Kamera AES Dengan Aplikasi Android AES DetectorMy Profile

  4. aku tak ada benda ni
    ilmu mengenainya lagi la tak ada
    huhu
    tehr recently posted…Pantun Dua Kerat Sebelum TidurMy Profile

  5. selepas nie bolehlah letak gambo banyak-banyak kat dalam blog… :)
    Mama Murai recently posted…Pengaruh media massaMy Profile

  6. ada contoh gambar x? plan nak angkat 18-200mm, sama ada sigma atau tamron

    berapa rm ni ye bro?

  7. lepas ni, banyak la gambar2 menarik ye..
    ehehehehe

  8. plan nak angkat 17-50 F2.8 sebab minat kat F rendah tu. 17 main wide sikit, 50 leh main potrait. hehe..

  9. wah semakin high-tech bro ni tahniah!

  10. baru berkira2 nak menabung utk DLSR.. heheh
    boleh ambil ilmu awal2.. heheh
    Sop recently posted…Pemenang Whatchuwant MTV Pimp My Ride Malaysia Pertama!My Profile

  11. lepas ni leh la HP letak gambar-gambar yang dah di snap kat sini :)
    puteri kasih recently posted…WW : Pelik Dan Unik Tapi BenarMy Profile

  12. Hehe..syabas dapat beli lens bru..lepas ni nak tanggap gambar burung mesti nmpk jelas kan..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge