Daftar BR1M 2.0

by Rossaimi Ramlan on 11 October, 2012

Daftar BR1M 2.0. Pendaftaran bagi Bantuan Rakyat 1 Malaysia ataupun lebih dikenali dengan BR1M 2.0 boleh buat samada secara online ataupun offline bermula 1 November ini. Pendaftaran ini dibuka untuk permohonan baru dan juga individu bujang berpendapatan di bawah RM2000 sebulan yang berumur 21 tahun ke atas.

daftar br1m 2.0

Sumber : google

Cara daftar BR1M 2.0

Permohonan boleh dibuat secara online melalui laman web Kementerian Kewangan Malaysia. Link url berkaitan dengan pendaftaran permohonan tersebut akan di update dari semasa. Disamping itu pendaftaran boleh juga dilakukan secara offline dengan mengambil borang di kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri(LHDN), Pejabat-pejabat Daerah dan juga Pejabat Pembangunan Negeri.

Walaubagaimanapun pelajar institusi pengajian tinggi tidak layak menerima bantuan tersebut kerana mereka akan menerima baucer buku 1 malaysia yang bernila RM250. Pengagihan baucer buku 1 malaysia akan diagihkan pada januari tahun depan kepada pelajar tingkatan enam dan juga intitusi pengajian tinggi.

Download Borang BR1M 2.0 di laman www.hasil.gov.my

Artikel ini ditulis oleh...

– Saya telah menulis sebanyak 935 artikel di Hatiputera.

Nama saya ialah Rossaimi Ramlan. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Hubungi saya

Previous post:

Next post: