Daftar BR1M 2.0

Daftar BR1M 2.0. Pendaftaran bagi Bantuan Rakyat 1 Malaysia ataupun lebih dikenali dengan BR1M 2.0 boleh buat samada secara online ataupun offline bermula 1 November ini. Pendaftaran ini dibuka untuk permohonan baru dan juga individu bujang berpendapatan di bawah RM2000 sebulan yang berumur 21 tahun ke atas.

daftar br1m 2.0

Sumber : google

Cara daftar BR1M 2.0

Permohonan boleh dibuat secara online melalui laman web Kementerian Kewangan Malaysia. Link url berkaitan dengan pendaftaran permohonan tersebut akan di update dari semasa. Disamping itu pendaftaran boleh juga dilakukan secara offline dengan mengambil borang di kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri(LHDN), Pejabat-pejabat Daerah dan juga Pejabat Pembangunan Negeri.

Walaubagaimanapun pelajar institusi pengajian tinggi tidak layak menerima bantuan tersebut kerana mereka akan menerima baucer buku 1 malaysia yang bernila RM250. Pengagihan baucer buku 1 malaysia akan diagihkan pada januari tahun depan kepada pelajar tingkatan enam dan juga intitusi pengajian tinggi.

Download Borang BR1M 2.0 di laman www.hasil.gov.my

20 thoughts on “Daftar BR1M 2.0

  1. pasti ramai akan memilih untuk mendaftar secara online..lebih mudah kan :)
    puteri kasih recently posted…WW : Jangan TiruMy Profile

  2. baguslah kerajaan sediakan pendaftaran online br1m ni

  3. harap semua pihak yang layak akan mendapat BR1M ini
    beckhr00y recently posted…Hosting Serverfreak | Hosting Keempat Dan TerbaruMy Profile

  4. kawan nak daftar gaklah……..
    hairulafiz recently posted…Senarai lokasi kamera AES terkiniMy Profile

  5. mudah register online. harap takde yg tipu maklumat/data.
    Denaihati recently posted…Genneva Pelaburan Emas jadikan pengajaranMy Profile

  6. Diharap bantuan ini tidak tiris. Hanya untuk yang benar-benar layak!

  7. bantuan untuk meringankan sedikit beban ;)
    ajumohit recently posted…Pertama kali ke Office Nuffnang!!My Profile

  8. lebih mudah dgn online..
    Jebeng Otai™ recently posted…Wordless Wednesday : Efek Tumit TinggiMy Profile

  9. Br1m memang membantu golongan yg memerlukan
    lepakk.com recently posted…Menjadi blogger profesional di malaysia ?My Profile

  10. kalo kita di indo biasa disebut raskin,, moga semua jadi sejahtera..

  11. Owhh dah boleh register online ya, tahun lepas ingat lagi semua sibuk mencari borang permohonan. Kepada yang layak, usah lepaskan peluang ini dan gunakan sebaik-baiknya, kalau betul gayanya, RM250 tu boleh digandakan tu. :D
    Eizil recently posted…Kisah bekerja sendiri yang jarang diceritakan.My Profile

  12. memang itu rzki org kurg berkemampun hdup sederhana
    suri recently posted…Serlahkan Potensi DiriMy Profile

  13. untung rakyat bila ada ambil perhatian..tpi msha d ajuga keciciran hdup daif lagi..huu…
    suri recently posted…Serlahkan Potensi DiriMy Profile

  14. ambillah runag ini dn gunakan ia sebaik yg boleh.. jgn siakan guna pkra yg tak baik pula
    suri recently posted…Serlahkan Potensi DiriMy Profile

  15. Kemudahan online lagi senang macam yang lepas-lepas kena beratur panjang di kaunter kesian tengok pakcik dan makcik terpaksa beratur…kan mudah..

  16. ooo mudah jer nak daftar kan ni..hehe..nanti akan daftar jugak….lebih mudah pakai online…
    Hafizul recently posted…Giveaway Hatiputera.comMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge