SEO

10 entri terbaik denaihati. Ingin juga mencuba nasib bonus aidilfitri melalui cabaran 10 entry terbaik denaihati. Walaupun tidak pernah bersua muka dengan DH tetapi rasanya macam dah kenal lama kerana aku adalah pembaca setia artikel yang diterbitkan oleh denaihati. Antara 10 entri terbaik denaihati Kritikan terhadap contest lelaki kacak Link Popularity tips SEO dari Ariffshah […]

Ramadhan 2012. Ramadhan 2012 merupakan bulan rezeki kepada ramai rakan blogger di Malaysia. Bermulanya bulan puasa menandakan bermulanya permainan seo terhadap keyword bermusim. Kenapa aku cakap keyword bermusim? Keyword bermusim ialah keyword yang hanya dicari oleh pengguna internet hanya pada masa-masa tertentu sahaja. Disepanjang ramdhan ini pastinya akan berlaku lambakan traffic bagi sesiapa yang berjaya […]

Setelah beberapa hari memerhatikan dan mengedit css coding yang error akhirnya lulus jugak W3C CSS Validator untuk blog lelaki kurang kacak ini. Aku memang tak tahu apa kelebihannya kalau pass W3C CSS Validator tapi dari segi pembacaan artikel di mbah google mengatakan ianya salah satu tips seo dan dapat meningkatkan seo score. Asalnya aku mempunyai […]

Akhirnya aku berjaya buat google snippets setelah beberapa lama mencari artikel berkaitan tutorial membuat google snippets di halaman pakcik google. Sebelum ini aku telah berjaya menggunakan snippets ini ketika menggunakan thesis theme hasil dari pertolongan seorang rakan blogger. Tetapi itulah masalah sebenar aku selalu sangat bertukar themes, akhirnya menerima padah apabila gamabar author tak keluar […]

Selepas dua hari aku buat seo analyzer tentang blog sampah ini kenapa susah sangat nak melekat di google page untuk keyword-keyword tertentu umpamanya keyword lelaki kacak yang sedang menuju ke garisan penamatnya pada bulan jun nanti.Akhirnya aku jumpa la antara sebab-sebabnya ialah seo score aku hanyalah 53% sahaja.Untuk lebih mesra SERP minimum ialah 60% dan […]

TINGKATKAN TRAFFIC MELALUI IMAGE – Salam 1Malaysia dan 1Dunia.Aku bukan nak mengajar tapi nak berkongsi sesuatu tentang salah satu teknik SEO on page yang boleh mempengaruhi mesin pencarian seperti pakcik google.Mungkin tips ini sudah agak lapuk bagai kebanyakan blogger-blogger seo tetapi kemungkinan berguna bagi blogger baru macam aku.Belum sampai setahun. Selain daripada cara mendapatkan traffic […]

Jadikan blog kita mesra SEO – SEO atau nama panjangnya Search Engine Optimization bagi sesebuah website atau blog adalah amat penting sekali. Setiap Blogger pasti mempunyai cita – cita dan matlamat untuk menduduki first page di Google, Yahoo mahupun Bing. Jadikan Blog kita mesra SEO – Untuk menduduki first page sepanjang masa perlukan pengetahuan SEO […]