10 entri terbaik denaihati

10 entri terbaik denaihati. Ingin juga mencuba nasib bonus aidilfitri melalui cabaran 10 entry terbaik denaihati. Walaupun tidak pernah bersua muka dengan DH tetapi rasanya macam dah kenal lama kerana aku adalah pembaca setia artikel yang diterbitkan oleh denaihati.

Antara 10 entri terbaik denaihati

  • Kritikan terhadap contest lelaki kacak
  • Link Popularity tips SEO dari Ariffshah
  • Apa Yang Perlu Dibuat Setelah Berada di Tempat Pertama Google Search?
  • Contest Cabaran SEO Lelaki Kacak – Komen Ariff Shah
  • Contest SEO faedah kepada penganjur dan peserta
  • Cara Meningkatkan Trafik Blog
  • Menjawab Persoalan Tentang H Tags
  • Tips SEO : Cara buat Link Wheel dalam SEO
  • Belajar SEO On-Page Daripada Analisis SEOMoz Pro
  • Hati-hati dengan Hidden Links bila menggunakan plugin
  • 10 entri terbaik denaihati dari kategori SEO

    Oleh kerana aku ingin belajar serba sedikit tentang seo, maka aku telah memilih 10 entry terbaik denaihati melalui kategori SEO. Memang amat berguna bagi blogger-blogger baru macam aku untuk melihat setiap tips blogging dari blog denaihati ini.

    Bonus Raya Aidilfitri 2012 untuk semua Rakan Blogger yang tidak jemu-jemu bersama blog Denaihati. Berminat joom serbu Denaihati.com

    Keyword Bermusim Sepanjang Ramadhan 2012

    Ramadhan 2012. Ramadhan 2012 merupakan bulan rezeki kepada ramai rakan blogger di Malaysia. Bermulanya bulan puasa menandakan bermulanya permainan seo terhadap keyword bermusim.

    waktu berbuka puasa 2012

    Kenapa aku cakap keyword bermusim? Keyword bermusim ialah keyword yang hanya dicari oleh pengguna internet hanya pada masa-masa tertentu sahaja. Disepanjang ramdhan ini pastinya akan berlaku lambakan traffic bagi sesiapa yang berjaya memanipulasi teknik seo on page atau off page bagi sesuatu blog. Tidak seperti seo contest eyriqazz vs denaihati yang memakan masa selama 3 bulan tetapi permainan seo tentang perkara-perkara di bulan ramdhan 2012 ini hanya memakan masa selama sebulan sahaja. Bolehlah jadikan bulan puasa ini sebagai latihan untuk cuba memahami tentang seo.

    Gambar di atas adalah keputusan carian keyword bagi Blog Hati Putera sepanjang minggu ini. Ternyata traffic bermulanya ramadhan begitu membanggakan bagi blog picisan aku ini. Semoga apa yang aku kongsikan di sini memberi manfaat kepada semua. Sepanjang ramadha ini kita boleh juga mengamalkan seo secara tidak langsung.

    Selamat Berpuasa dan berseo,,,juga diucapkan selamat bertarung kepada peserta-peserta contest seo eyriqazz vs denaihati.

    Lulus W3C CSS Validator

    Setelah beberapa hari memerhatikan dan mengedit css coding yang error akhirnya lulus jugak W3C CSS Validator untuk blog lelaki kurang kacak ini. Aku memang tak tahu apa kelebihannya kalau pass W3C CSS Validator tapi dari segi pembacaan artikel di mbah google mengatakan ianya salah satu tips seo dan dapat meningkatkan seo score. Asalnya aku mempunyai hampir 100 error tapi aku dah selesaikan masalah tu. Bukannya nak menunjuk tetapi sekadar berkongsi pandangan atas apa yang aku usahakan.
    lulus w3c css validator

    W3C CSS lulus tapi XHTML banyak error

    Walaupun aku telah berjaya menjadikan blog aku nie lulus CSS Validator tetapi XHTML Validator tetap menunjukkan error yang begitu banyak. Lebih kurang 80 error kalau tak silap. Tentang html nie susah sikit sebab aku tak faham sangat apa yang hendak diperbetulkan, cuma yang aku faham ialah script yang diberikan oleh pengiklan tu menunjukkan ada error XHTML Validator. Jadi html validator nie aku abaikan dulu.

    Check W3C CSS Validator

    Boleh Klik link Test W3C CSS Validator untuk memeriksa CSS valid atau invalid pada blog kita. Line yang menjadi error juga dipaparkan beserta dengan pembetulan pada css coding…selamat mencuba.