GADGET

Memang beruntung pakai Nexus 4 ini kerana google telah release update android 4.4.2 untuk peranti-peranti Nexus seperti Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 dan Nexus 10. Pada minggu lepas google telah release versi 4.4.1 kit kat dan minggu ini release 4.4.2 pulak. Alhamdulillah Nexus 4 ini saya terima updatenya pada 15 Disember 2013. Kemaskini kepada […]

Nampaknya kemunculan samsung galaxy tab 3 kids akan menjadi alat permainan yang akan digemari oleh budak-budak yang berumur sembilan tahun ke bawah pada masa sekarang. Selepas ini memang susah la agaknya nak tengok budak-budak golongan tersebut melastik burung, menangkap ikan pelaga sebab masing-masing dah sibuk dengan gajet terbaru ini. Nampaknya yang kurang berkemampuan sahajalah yang […]

Sudah lebih kurang dua minggu aku guna handphone Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. Sebenarnya aku tak beli handphone nie tetapi aku swap jer kat mudah.my dengan Iphone 4S aku. Nak beli tak mampu jadi tukar ganti jer lah dengan pengguna yang nak menggunakan Iphone 4S. Mula-mula rasa janggal jugak menggunakan Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus […]

Alhamdulillah Power bank 30000mah akhirnya berjaya jugak aku miliki. Kalau nak ikutkan memang dah lama teringin nak guna power bank 30000mah ini kerana handphone nexus 4 aku ini cepat pulak habis bateri kerana 24jam online internet. Bila dah 24jam online maka banyaklah pulak notification masuk dari email dan sebagainya. Alang-alang aku cari, maka aku pilihlah […]

Sony semakin canggih dan maju dengan mengumumkan smartphone terbaru mereka iaitu Sony Xperia ZR skrin bersaiz 4.6 inci dengan paparan 720p kalis air sehingga kedalaman 1.5 meter(5 feet). Jadi selepas ini pemilik gadget tercanggih ini, bolehlah merakam video di dalam air dengan kedalaman 1.5 meter dalam bentuk HD kualiti. Disamping itu fungsi kamera telefon ini […]

Iron Man 3 Games Di Android. Berita baik buat pencinta filem super hero iron man 3 kini bukan hanya dapat melihat aksi di layar perak. Peminat filem ini juga dapat juga mengaplikasikan iron man 3 ini dalam bentuk game melalui handphone android. Pelancaran iron man 3 games ini dilakukan pada 27 April 2013 dilaksanakan oleh […]

Samsung Galaxy S4 Di Malaysia. Bilakah agaknya gadget terhebat samsung galaxy S4 akan mula berada di Malaysia. Mengikut maklumat yang didapati daripada blog teknologi gadget yang tersohor di Malaysia, ianya akan mula di jual pada penghujung April 2013 ini. Pasti ramai yang tertunggu gadget tercanggih ini kan. Sebenarnya dah lama jugak blog ini tidak menerbitkan […]

Akhirnya saya berjaya jugak menjadi salah seorang diantara 12000 pemilik yonex voltric z force (ZF88) limited edition ini. Pasti ramai yang nak tahu kan kenapa raket ini dinamakan limited edition. Raket ini dibuat dalam kuantiti terhad iaitu lebih kurang 12000 unit sempena memperingati hari ulang tahun pengasas Yonex iaitu Minoru Yoneyama. Kalau nak tahu pasal […]

Samsung Galaxy Note 8.0

by Rossaimi Ramlan on 25 February, 2013

Samsung melangkah setapak lagi dalam perlumbaan gadget dengan memperkenalkan Samsung Galaxy Note 8.0 di Mobile World Congress(MWC). Model ini dibina berasaskan dari model Note 2. Yang bestnya gadget ini lebih nipis daripada galaxy Note 10.1. Spesifikasi Samsung Galaxy Note 8.0 Samsung Galaxy Note 8.0 ini menggunakan Android JellyBean version 4.1.2 yang dilengkapi dengan application TouchWiz. […]

Artikel android application untuk blogger diterbitkan selepas saya diajukan pertanyaan oleh tuan punya blog INI. Tuan punya blog tersebut menggunakan ipad jadi saya cadangkan kepada beliau supaya buat searching di apple application store. Sehubungan dengan itu ianya telah mencetuskan idea kepada saya untuk mencari informasi tentang aplikasi android yang sesuai untuk blogger mahupun webmaster. Sepatutnya […]