Google Release Update Android 4.4.2 Untuk Nexus 4

android 4.4.2 kitkat release

Memang beruntung pakai Nexus 4 ini kerana google telah release update android 4.4.2 untuk peranti-peranti Nexus seperti Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 dan Nexus 10. Pada minggu lepas google telah release versi 4.4.1 kit kat dan minggu ini release 4.4.2 pulak. Alhamdulillah Nexus 4 ini saya terima updatenya pada 15 Disember 2013. Kemaskini kepada […]

Samsung Galaxy Tab 3 Kids Permainan Budak Zaman Sekarang

samsung galaxy tab 3 kids

Nampaknya kemunculan samsung galaxy tab 3 kids akan menjadi alat permainan yang akan digemari oleh budak-budak yang berumur sembilan tahun ke bawah pada masa sekarang. Selepas ini memang susah la agaknya nak tengok budak-budak golongan tersebut melastik burung, menangkap ikan pelaga sebab masing-masing dah sibuk dengan gajet terbaru ini. Nampaknya yang kurang berkemampuan sahajalah yang […]

Swap Handphone Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

samsung galaxy tab 7.0 plus

Sudah lebih kurang dua minggu aku guna handphone Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus. Sebenarnya aku tak beli handphone nie tetapi aku swap jer kat mudah.my dengan Iphone 4S aku. Nak beli tak mampu jadi tukar ganti jer lah dengan pengguna yang nak menggunakan Iphone 4S. Mula-mula rasa janggal jugak menggunakan Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus […]

Power Bank 30000mAH

power bank 30000mah

Alhamdulillah Power bank 30000mah akhirnya berjaya jugak aku miliki. Kalau nak ikutkan memang dah lama teringin nak guna power bank 30000mah ini kerana handphone nexus 4 aku ini cepat pulak habis bateri kerana 24jam online internet. Bila dah 24jam online maka banyaklah pulak notification masuk dari email dan sebagainya. Alang-alang aku cari, maka aku pilihlah […]

Sony Xperia ZR Kalis Air Diumumkan

sony xperia zr 2

Sony semakin canggih dan maju dengan mengumumkan smartphone terbaru mereka iaitu Sony Xperia ZR skrin bersaiz 4.6 inci dengan paparan 720p kalis air sehingga kedalaman 1.5 meter(5 feet). Jadi selepas ini pemilik gadget tercanggih ini, bolehlah merakam video di dalam air dengan kedalaman 1.5 meter dalam bentuk HD kualiti. Disamping itu fungsi kamera telefon ini […]