BELAJAR RESEARCH KEYWORD LELAKI KACAK

BELAJAR RESEARCH KEYWORD LELAKI KACAK – Sejak akhir-akhir ini lelaki kacak menjadi salah satu kunci yang selalu bermain di google malaysia sepanjang Mac hingga June ini.Kenapa yer?Untuk pengetahuan semua frasa lelaki kacak ini menjadi pilihan blogger malaysia pada masa ini kerana ia adalah cabaran SEO yang dianjurkan oleh Titan.

Aku tidak mahu bercerita tentang siapa sebenarnya lelaki kacak kerana bagi aku semua lelaki di dunia ini adalah kacak belaka. Apa yang inginkan aku luahkan di sini berdasarkan kajian yang low class dari aku tentang keyword lelaki kacak ini.

Sebelum nie aku tidak ambik kisah pun pasal SEO sebelum join kontest nie tetapi sekarang sudah mula cuba memahami dan belajar bagaimana SEO berfungsi.Dengan beberapa pembacaan artikel di internet dan juga bertanya dengan beberapa rakan blogger tentang bagaimana sesuatu kata kunci itu memainkan peranan penting pada sesebuah artikel.Tool-tool yang aku gunakan untuk buat kajian lelaki kacak adalah daripada google itu sendiri.

Mengkaji jumlah persaingan dua frasa lelaki kacak

Jelas daripada gambar lelaki kacak diatas , image google tu menunjukkan ada 298,000 berkaitan dengan keyword tersebut.Oleh itu bagi blog sampah semacam aku ini memang agak sukar untuk menduduki first page google jika menggunakan dua frasa iaitu lelaki kacak.Berdasarkan result carian semalam hanya mampu menduduki page ke 17 hingga 22 jer…

Lelaki Kacak-contoh persaingan menggunakan banyak frasa tentang ogy

Cuba tengok gambar di atas berapa jumlah persaingan 31,200 apabila menggunakan keyword yang panjang “ogy ganti dira di melodi” .Barulah blog aku mampu menduduki first page google.Tapi ini result sampai semalam jer. Bukan nak berbangga tapi hanya untuk berkongsi pendapat bagaimana persaingan kata kunci berlaku. Jadi kata kunci yang panjang lebih mudah mendapat tempat di first page google berbanding yang pendek.Kerana yang panjang itu kurang permintaan begitulah yang aku faham apa yang dibaca pada artikel Lelaki Kacak – Antara Persaingan Dan Permintaan.

Kesimpulannya menggunakan kata kunci yang panjang adalah lebih optimis untuk menduduki first page google.

Kajian lelaki kacak menggunakan google adwords tool

Cuba tengok gambar tool diatas, carian lelaki kacak telah meningkat ke 6,600 berbanding tiga bulan sebelumnya.Ini kerana disebabkan cabaran seo lelaki kacak yang sedang berlangsung sekarang.

Kajian lelaki kacak menggunakan google insights search

Daripada google insights search kita dapat tengok kata kunci yang paling tinggi permintaan berkaitan dengan lelaki kacak ialah lelaki paling kacak dan dikuti gambar lelaki kacak.Searching ini dilakukan untuk tempoh 12 bulan pada tahun ini.Tetapi ianya bukanlah permintaan yang terlalu tinggi dan mungkin hanya untuk tempoh masa contest seo nie sahaja.

Sekarang masih ada masa dua minggu lagi sebelum cabaran seo lelaki kacak melabuhkan tirainya.Mungkin sikit masa lagi akan menyaksikan persaingan sengit diantara otai-otai seo untuk saling memintas diantara satu sama lain.Walaupun blog aku tak terbenam ke laut tapi nak jugak aku tulis artikel nie, tidak berkeinginan untuk mencabar sesiapa pun kerana aku tidak mampu mencabar sesiapun.Hanya sekadar berjinak dalam dunia seo nih.Jadi kalau ada kesilapan dalam artikel ini harap diperbetulkan kerana aku menulis apa yang aku lalui.Semoga cabaran lelaki kacak terus sengit sampai ke hari yang terakhir.

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


41 comments… add one

  • mungkin boleh menang ni =)
    My recent post GIMP – Alternatif Kepada Adobe Photoshop

    Reply
    • itu sindiran tajam tu,,,hehehehe…cari pengalaman bro..kalah menang lain cerita.

      Reply
  • aku punya post dah pupus agaknya haha
    My recent post Penjelasan Wanita Rakam Video Dera Bayi

    Reply
    • ada lagi kot,,,boleh cuba lagi…tempoh belum tamat.hahaha

      Reply
  • sy nak cuba bukan masuk contest tapi nak tahu sejauh mana kekuatan blog cinta pula he..

    mencuba bro tak per rzki tu mmg masing2 ada kan dah Dia akan tentukan..

    pst..good joblah juga
    My recent post When You Are A Mother

    Reply
    • saya pun hanya mencuba tahap seo yang saya faham jer,,,

      Reply
  • Aku sendiri pun sebenarnya dah tak bape nak larat melayan lelaki kacak….tambah2 keje dh banyak kg nih….
    My recent post 3 Felda Pertama Terima Durian Runtuh – FVGH

    Reply
    • dah kat first page,,tak perlu layan lagi…hahaha..kasi tips sikit.

      Reply
  • aku masih layan lelaki kacak ni
    target aku page 10 je
    hehe
    My recent post Aplikasi Android Milik Sendiri

    Reply
    • saya hanya mencuba kekuatan pemahaman seo saya,,,masih banyak tak faham lagi,,page 10 pun dah kira bagus bagi saya..

      Reply
  • cuba bro tgk bila search lelaki kacak tu.. ade Image for lelaki kacak kan??

    tengok gambar sape tu.. haha

    Reply
    • yup,,dah tengok images tu ,,hehehe

      Reply
  • wah..msing2 mengeluarkan skil tersendiri..hehe

    Reply
    • aku takde skill langsung,,main bantai jer..

      Reply
  • banyak masa lagi ni..sempat lagi nak challenge diorang tu. hoho..
    My recent post Fanpage Bulu Ketiak Lelaki Kacak

    Reply
    • boleh tercabut bulu ketiak aku,,hohoho

      Reply
  • menarik artikel bro.. kacak juga ni :)
    My recent post Pulut kuning

    Reply
    • terima kasih bro,,,

      Reply
  • Nak je try join lelaki kacak nie… Anyway – memang x layak.. Blog baru tiga minggu…
    My recent post Hilangkan Jerawat dan Parutnya Tanpa Photoshop

    Reply
    • join ajer cari pengalaman,,,

      Reply
  • Teruskan perjuangan, masih ada peluang…
    My recent post Teringin Nak Mengembara Seperti Denaihati

    Reply
    • peluang untuk belajar,,,,

      Reply
  • puteri join pun sekadar nak cari pengalaman dalam SEO…dapat masuk page top 10 pun dah kira bersyukur…takleh nak kalahkan otai2..hehe
    My recent post Remy Ishak Cedera

    Reply
    • yup,,bila la saya dapat masuk page top 10,,,

      Reply
  • hahaha..aku plak main hentam jer..mls nk check SEO..hehe..
    My recent post #Motorcycle Bertayar Satu Yang Menakjubkan.

    Reply
    • dah power tak pe main hentam pun,,,hehehe

      Reply
  • trend lelaki kacak ni dah jadi satu fenomena plak =)
    My recent post Broken LCD Windows Wallpapers

    Reply
    • lepas bulan enam nie,,habis ler trend nyer hehehhe

      Reply
  • salam bro..gua punya blog sudah hlng kat situ..hahaha… er.. pasal traffik meningkat tu rahsianya xde lah cuma sume dari fanpage je.. :)
    My recent post DIBOGEL,DIPUKUL,DICABUL

    Reply
    • tengok kat top ten page jer,,,

      Reply
  • chii pn da jauh ketinggalan..aisey..

    Reply
    • belum jauh berbanding saya chii

      Reply
  • Ini merupakan asas seo. selamat maju jaya !
    My recent post Lirik Aku Ditipu Lagi Data

    Reply
    • terima kasih,,,

      Reply
  • jangan risau bro.. ada banyak masa lagi.. janji kita jangan mengalah sebelum tarikh akhir contest
    My recent post Undian Digi WWWOW Awards 2012 Berakhir

    Reply
    • tak de lah risau,,cuma nak tahu jer,,adakah konsep saya perkatakan itu betul atau tidak,,,hehehe

      Reply
  • Meriahla dataran en google dengan keyword lelaki kacak..haha..blog aku ntah duk rnagking keberapa la bila search keyword lelaki kacak..hahaha
    My recent post Pencuci Mulut – Biji Buah Gajus Yang Di Bakar

    Reply
    • aku punyer dah terbenam ke laut,,,

      Reply
  • wah bermain keyword nampaknya hehehe..:)
    saya pun nak belajar jugak la…kongsi la tips skit bro
    budak felda recently posted…Wordless Wednesday : Balotelli Oh BalotelliMy Profile

    Reply

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge