BELAJAR RESEARCH KEYWORD LELAKI KACAK

BELAJAR RESEARCH KEYWORD LELAKI KACAK – Sejak akhir-akhir ini lelaki kacak menjadi salah satu kunci yang selalu bermain di google malaysia sepanjang Mac hingga June ini.Kenapa yer?Untuk pengetahuan semua frasa lelaki kacak ini menjadi pilihan blogger malaysia pada masa ini kerana ia adalah cabaran SEO yang dianjurkan oleh Titan.

Aku tidak mahu bercerita tentang siapa sebenarnya lelaki kacak kerana bagi aku semua lelaki di dunia ini adalah kacak belaka. Apa yang inginkan aku luahkan di sini berdasarkan kajian yang low class dari aku tentang keyword lelaki kacak ini.

Sebelum nie aku tidak ambik kisah pun pasal SEO sebelum join kontest nie tetapi sekarang sudah mula cuba memahami dan belajar bagaimana SEO berfungsi.Dengan beberapa pembacaan artikel di internet dan juga bertanya dengan beberapa rakan blogger tentang bagaimana sesuatu kata kunci itu memainkan peranan penting pada sesebuah artikel.Tool-tool yang aku gunakan untuk buat kajian lelaki kacak adalah daripada google itu sendiri.

Mengkaji jumlah persaingan dua frasa lelaki kacak

Jelas daripada gambar lelaki kacak diatas , image google tu menunjukkan ada 298,000 berkaitan dengan keyword tersebut.Oleh itu bagi blog sampah semacam aku ini memang agak sukar untuk menduduki first page google jika menggunakan dua frasa iaitu lelaki kacak.Berdasarkan result carian semalam hanya mampu menduduki page ke 17 hingga 22 jer…

Lelaki Kacak-contoh persaingan menggunakan banyak frasa tentang ogy

Cuba tengok gambar di atas berapa jumlah persaingan 31,200 apabila menggunakan keyword yang panjang “ogy ganti dira di melodi” .Barulah blog aku mampu menduduki first page google.Tapi ini result sampai semalam jer. Bukan nak berbangga tapi hanya untuk berkongsi pendapat bagaimana persaingan kata kunci berlaku. Jadi kata kunci yang panjang lebih mudah mendapat tempat di first page google berbanding yang pendek.Kerana yang panjang itu kurang permintaan begitulah yang aku faham apa yang dibaca pada artikel Lelaki Kacak – Antara Persaingan Dan Permintaan.

Kesimpulannya menggunakan kata kunci yang panjang adalah lebih optimis untuk menduduki first page google.

Kajian lelaki kacak menggunakan google adwords tool

Cuba tengok gambar tool diatas, carian lelaki kacak telah meningkat ke 6,600 berbanding tiga bulan sebelumnya.Ini kerana disebabkan cabaran seo lelaki kacak yang sedang berlangsung sekarang.

Kajian lelaki kacak menggunakan google insights search

Daripada google insights search kita dapat tengok kata kunci yang paling tinggi permintaan berkaitan dengan lelaki kacak ialah lelaki paling kacak dan dikuti gambar lelaki kacak.Searching ini dilakukan untuk tempoh 12 bulan pada tahun ini.Tetapi ianya bukanlah permintaan yang terlalu tinggi dan mungkin hanya untuk tempoh masa contest seo nie sahaja.

Sekarang masih ada masa dua minggu lagi sebelum cabaran seo lelaki kacak melabuhkan tirainya.Mungkin sikit masa lagi akan menyaksikan persaingan sengit diantara otai-otai seo untuk saling memintas diantara satu sama lain.Walaupun blog aku tak terbenam ke laut tapi nak jugak aku tulis artikel nie, tidak berkeinginan untuk mencabar sesiapa pun kerana aku tidak mampu mencabar sesiapun.Hanya sekadar berjinak dalam dunia seo nih.Jadi kalau ada kesilapan dalam artikel ini harap diperbetulkan kerana aku menulis apa yang aku lalui.Semoga cabaran lelaki kacak terus sengit sampai ke hari yang terakhir.

 

Comments

    • hatiputera says

      itu sindiran tajam tu,,,hehehehe…cari pengalaman bro..kalah menang lain cerita.

  1. beckhrooy says

    aku punya post dah pupus agaknya haha
    My recent post Penjelasan Wanita Rakam Video Dera Bayi

  2. suri says

    sy nak cuba bukan masuk contest tapi nak tahu sejauh mana kekuatan blog cinta pula he..

    mencuba bro tak per rzki tu mmg masing2 ada kan dah Dia akan tentukan..

    pst..good joblah juga
    My recent post When You Are A Mother

    • hatiputera says

      saya hanya mencuba kekuatan pemahaman seo saya,,,masih banyak tak faham lagi,,page 10 pun dah kira bagus bagi saya..

  3. muazfaris says

    cuba bro tgk bila search lelaki kacak tu.. ade Image for lelaki kacak kan??

    tengok gambar sape tu.. haha

  4. Izzuddin Fauzi says

    Nak je try join lelaki kacak nie… Anyway – memang x layak.. Blog baru tiga minggu…
    My recent post Hilangkan Jerawat dan Parutnya Tanpa Photoshop

  5. Shahrul says

    Teruskan perjuangan, masih ada peluang…
    My recent post Teringin Nak Mengembara Seperti Denaihati

  6. faizfakhirin says

    hahaha..aku plak main hentam jer..mls nk check SEO..hehe..
    My recent post #Motorcycle Bertayar Satu Yang Menakjubkan.

    • hatiputera says

      tak de lah risau,,cuma nak tahu jer,,adakah konsep saya perkatakan itu betul atau tidak,,,hehehe

Trackbacks

  1. [...] yang bernama Eric Depp,47 tahun.Eric yang dikenali lebih setahun yang adalah merupakan ciri-ciri lelaki kacak idaman yang diidamkan oleh nurul selama ini. Eric sudah lama menetap di Asia dan telah memeluk [...]

  2. [...] melalui kata kunci yang diletakkan pada gambar.Bagaimana caranya,,,Cuba scroll di bawah ini. Jom Join Giveway terbaik dengan hadiah menarik var adParams = {a: '7457127', size: '468×60', [...]

  3. [...] kacak sarapan pagi nie. Korang tengoklah kat gambar di bawah nie. Banyakkan. Maklumlah aku baru nak belajar makan banyak-banyak. Sebenarnya antara sarapan yang aku ambil ketika majlis persaraan kakitangan [...]

  4. [...] lelaki kacak dengan menghormati Undang-undang jalan raya negara lain sekiranya ke luar negara. Ingatlah orang [...]