Bajet budget belanjawan 2013

bajet 2013
Bajet budget belanjawan 2013. Apa yang menarik tentang belanjawan 2013 atau dengan nama lainnya bajet 2013 atau budget 2013 ialah tentunya pemberian satu setengah bulan gaji kepada lebih kurang 1.4 juta penjawat awam seluruh Malaysia. Penjawat awam akan menerima RM500 pada bulan Disember ini dan RM500 pada bulan januari manakala RM500 lagi telah diberikan pada bulan ogos yang lalu. Pesara juga akan menerima bonus sebanyak RM500 sebagaimana yang diumumkan oleh perdana menteri.

Petikan perbentangan bonus satu setengah bulan gaji

Beberapa isi penting tentang belanjawan 2013

Di bawah ini aku senaraikan beberapa isi penting tentang bajet 2013 ini. Maafla kalau tak dapat senaraikan semua. Ambik yang aku faham jer.

  • Bonus penjawat awam satu setengah bulan gaji. Telah diterangkan di atas tadi.
  • Bantuan rakyat 1 Malaysia(BR1M 2.0) kali kedua sebanyak RM500 kepada golongan yang berpendapatan di bawah RM3000 sebulan.
  • Bantuan rakyat 1 Malaysia(BR1M 2.0) sebanyak RM250 kepada individu yang berumur 21 tahun ke atas(Belum kahwin) dan berpendapatan RM 2000 sebulan ke bawah.
  • Bantuan persekolahan sebanyak RM100 diteruskan.
  • Bantuan baucer buku akan ditingkatkan dari RM200 ke RM250

Teks ucapan perbentangan budget 2013

Teks Ucapan perbentangan belanjawan 2013 boleh download di laman bajet 2013 malaysia

*Pasti ramai yang bereaksi bila masuk perkara penjawat awam dapat bonus. Bagi aku perkara biasa jer tu sebab majikan penjawat awam ialah kerajaan jadi sudah tentulah kerajaan yang bayar bonus mereka. Tapi ramai gak pekerja swasta yang merungut pasal bonus penjawat awam nie ,,kenapa yer..sedangkan boleh dikatakan semua penjawat awam tidak pernah merungut pasal bonus yang majikan swasta kasi kepada pekerja samada sebulan gaji ke atau berbulan-bulan gaji..hehehe. Komen anda bagaimana?

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


19 comments… add one

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge