Apa Pentingnya Alexa Ranking?

by Rossaimi Ramlan on 10 July, 2012

Penting sangat ke alexa ranking pada sesebuah blog. Ini persoalan yang selalu bermain difikiran sejak mula berblogging. Semenjak menyertai contest seo eyriqazz vs denaihati , Blog ini menunjukkan penurunan alexa ranking ke tahap yang lebih baik global 166,188 dan malaysia 1,042.

Sesetengah pendapat mengatakan kedudukan alexa ranking yang rendah boleh menjadi faktor kepada sesetengah pengiklan untuk membuat iklan di sesuatu blog, tetapi bukanlah penentu untuk sesebuah artikel itu untuk berada di muka depan google. sejauh mana kebenarannya belum aku ketahui lagi. Manakala sesetengahnya lebih mementingkan page ranking daripada alexa ranking. Terdengar jugak khabar angin mengatakan google akan update PR pada bulan julai ini.

Untuk menurunkan alexa ranking ini ialah selalu meng”update” secara berkala paling tidak pun satu hari satu artikel. Disamping itu dengan cara blogwalking, komen di blog blogger lain pun menjadi satu faktor kepada penurunan tersebut.
Pendapat korang bagaimana? Penting ke Alexa Ranking tu?

REVIEW BLOG HATIPUTERA Kalau sudi,,,

Artikel ini ditulis oleh...

– Saya telah menulis sebanyak 935 artikel di Hatiputera.

Nama saya ialah Rossaimi Ramlan. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Hubungi saya

Previous post:

Next post: