Apa Pentingnya Alexa Ranking?

Penting sangat ke alexa ranking pada sesebuah blog. Ini persoalan yang selalu bermain difikiran sejak mula berblogging. Semenjak menyertai contest seo eyriqazz vs denaihati , Blog ini menunjukkan penurunan alexa ranking ke tahap yang lebih baik global 166,188 dan malaysia 1,042.

Sesetengah pendapat mengatakan kedudukan alexa ranking yang rendah boleh menjadi faktor kepada sesetengah pengiklan untuk membuat iklan di sesuatu blog, tetapi bukanlah penentu untuk sesebuah artikel itu untuk berada di muka depan google. sejauh mana kebenarannya belum aku ketahui lagi. Manakala sesetengahnya lebih mementingkan page ranking daripada alexa ranking. Terdengar jugak khabar angin mengatakan google akan update PR pada bulan julai ini.

Untuk menurunkan alexa ranking ini ialah selalu meng”update” secara berkala paling tidak pun satu hari satu artikel. Disamping itu dengan cara blogwalking, komen di blog blogger lain pun menjadi satu faktor kepada penurunan tersebut.
Pendapat korang bagaimana? Penting ke Alexa Ranking tu?

REVIEW BLOG HATIPUTERA Kalau sudi,,,

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


30 comments… add one

Don’t Be Shy » Leave a Comment!

CommentLuv badge