Apa cerita Samsung Galaxy S3

samsung android galaxy s3 malaysia

Salam 1 Malaysia dan 1 Dunia,,,Apa cerita samsung android galaxy s3 .Pastinya ramai peminat samsung android di Malaysia yang kecewa bila mendapati samsung android galaxy s3 tidak dapat dilancarkan pada februari 2012 ini ketika berlangsungnya GSMA Mobile World Congress 2012 di Barcelona. Pelancaran samsung android galaxy s3 mungkin akan diadakan pada bulan april 2012 dan ada khabar-khabar menyatakan bahawa release date nya pada julai 2012.

Walaupun kedua-dua samsung dan apple sedang sibuk berlawan antara satu sama lain berkaitan dengan ketuanan dalam teknologi space ini,kedua-dua bahagian kejuruteraan syarikat berkenaan sedang sibuk memasukkan sesuatu yang tidak dapat dilupakan dan berkuasa ke dalam smart phone Samsung android Galaxy s3 dan iphone 5.




SPESIFIKASI SAMSUNG ANDROID GALAXY S3

Operating System: Android 4.0 Ice Cream Sandwich with a refreshed TouchWiz

Processor: Samsung Exynos 4212 processor clocked at 1.8GHz with2GB RAM

Released/Releasing Date : Expected to Release on 2012 July

size
Dimensions: 135.5 x 67.9 x 8.9 mm
Weight: 116 g

display
Type: HD 3D Super AMOLED capacitive touchscreen with NFC
Resolution: 720 x 1280 pixels
Screen Size: 4.65 inches
Colors: 16M colors

camera
Primary : 12MP, 3264×2448 pixels, autofocus, LED flash
Secondary : Yes, 2 MP
Video-Recording : Yes, 1080p FULL HD Recording @30fps
Video-Player : MP4/DivX/XviD/WMV/H.264/H.263 player

sound
Alert Types: Vibration; MP3, WAV ringtones
Music Player : MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC player
Loudspeaker : Yes
Radio: Stereo FM radio with RDS

memory
Phonebook : Practically unlimited entries and fields, Photocall
Call records : Practically unlimited
Internal Memory : 32GB storage, 2 GB RAM
Card slot : No

data
GPRS : Class 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 slots), 32 – 48 kbps
EDGE : Class 12
3G : HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
WLAN : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth : Yes, v3.0 +HS
NFC: Optional
Infrared port : No
USB : Yes, v2.0 microUSB (MHL), USB On-the-go
Wap: Yes

network
2G Network : GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Network : HSDPA 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100
supported 4G

battery
Battery Type : Standard battery, Li-Ion 1650 mAh
Stand-by : Up to 710 h (2G) / Up to 610 h (3G)
Talk time : Up to 18 h 20 min (2G) / Up to 8 h 40 min (3G)

Lain-lain
Games: Yes + Downloadable
GPS: Yes, with A-GPS support
Browser: HTML, Adobe Flash
Java: Yes, via Java MIDP emulator

Comments

  1. Kurakura says

    lebih minat apple he3..sebabnya apple ni keluaran versinya boleh dianggap teliti dari segi penciptaan dan ketahanan jangka masa lama dari segi hardware dan software

  2. mak lagenda says

    Hurmmm..mak sedang menggunakan SII je skrg ni. Note yg baru keluar tu pun kurang menarik minat mak..

    Nanti kita tgk plak SIII mcmana hebatnya dia…

    P/s: Kalau betul2 nak SIII ni, kena menyimpan duit dr skrglah kan!!
    mak lagenda recently posted…O.M.G. RASA ITU DATANG LAGI!!My Profile

  3. says

    Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I will make sure to bookmark it and return to read more of Apa cerita Samsung Galaxy S3 – HATIPUTERA DOT COM | HATIPUTERA DOT COM . Thanks for the post. I'll certainly return.

  4. says

    Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about Apa cerita Samsung Galaxy S3 – HATIPUTERA DOT COM | HATIPUTERA DOT COM .

  5. how to hack free ema says

    Thanks , I've recently been looking for info about this subject for a long time and yours is the best I've came upon so far. However, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the source?|What i don't realize is actually how you're no longer really a lot more neatly-appreciated than you might be right now. You are very intelligent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge