Dah ada akaun Paypal

Akaun Paypal. Akhirnya pagi tadi aku dah berjaya membuat akaun paypal. Bukannya apa , korang tentu tahu kan masalah aku sebelum nie sebagaimana entry Transaction Declined gara – gara tidak mempunyai akaun paypal dan melakukan pembelian secara terus melalui debit card. Nasib baik masalah itu sudah diselesaikan oleh pihak bank dalam masa 15 hari. Untuk keselamatan duit korang kalau buat pembelian online luar negara pakaila paypal lebih terjamin.

Senang jer buat akaun paypal nie

Pertama korang sign up dulu kat Paypal.com. Masukkan lah data-data yang diperlukan(peringatan!!!! Sila letak password lebih dari 16 aksara dan bermacam karektor). Bila korang dah siap pihak paypal akan tolak RM10 tetapi akan dikembalikan setelah di verified dalam masa 24 jam. Tetapi korang kena klik button Get Verified tu dulu dan masukkan 4 code yang terdapat statement bank card . Biasa nya kalau maybank, register hari ini esok sudah dapat tengok 4 code tu pada debit card history.

• Meet the Author • Hati Putera


Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs


23 comments… add one

  • Bila baca entri ni teringat dekat akaun Paypal saya yang dah lama tak cek ada samada ada duit masuk ke tak.. Hehehe..

    Kalau kita beli barang over sea elok kita ada akaun Paypal.. Lebih selamat berbanding kita membeli secara terus dengan menggunakan kad kredit..

    Tapi nak dapatkan 4 nombor awal tu kena cas RM10..
    Anuar recently posted…Tempahan Pak Ya Homestay sempena musim PerayaanMy Profile

    Reply
  • Wahaha.. sudah maju selangkah ke hadapan ni. :D
    anif recently posted…Version 2.0 – Wordless Wednesday #48My Profile

    Reply
  • dah lama jugak saya bukak akaun paypal ni…masa tu belum ada blog lagi…
    So, sesiapa yang nak menjalankan urusniaga secara online terutama luar negara,memang wajib ada akaun paypal nih…
    yusri recently posted…Wordless Wednesday #11 – Kad RayaMy Profile

    Reply
  • Aku ada option :D

    1. Paypal connect dgn maybank (xde duit dalam paypal pon, buluh je beli apa² HANYA access paypal je, automatik dia potong dari duit yg ada dalam Maybank)

    2. Pakai debit je lg mudah hahaha, just tggu sms n verify : done dah :D

    Reply
    • yup ini yg aku guna hihi
      budak felda recently posted…#SaveJejaiMy Profile

      Reply
  • tahniah. lepas ni snang sikit nak terima bayaran dalam USD

    Reply
  • mudah ajer rupanya..
    rahman recently posted…Busana ibu dan bayi di butik mumdreams BangiMy Profile

    Reply
  • itu langkah terbaik bro..medium paypal ni mmg di gunakan utk transaksi jualan kebykkan media digital cam tema ni.. :)
    Jebeng Otai™ recently posted…Seksyen 114A : Bantah atau sokong?My Profile

    Reply
  • bagus. penulis blog memang wajib ada akaun paypal nih. hehe..
    titan recently posted…Pelangi Pagi Hari Raya..My Profile

    Reply
  • baik unt blogger, cuba ad network luar plak lps ni

    Reply
  • Kayaknya aku belum punya akun paypal ni mas bro :(
    Ramzi recently posted…Cara Membuat / Memasang Rating Bintang Rich Snippet Google di BloggerMy Profile

    Reply
  • Aku dah lama dah buat akaun paypal nih. Dah bermacam2 benda dah aku beli guna paypal. Senang dan mudah. Nak topup pun tak susah. Bleh guna rhb bank je. Lepas nih plan nak berniaga dekat ebay plak dengan akaun paypal nih. Hehehe
    Sobri Mansor recently posted…Mandikan sayangkuMy Profile

    Reply
  • akaun paypal memang memudahkan dan boleh dipercayai…
    daddydee recently posted…Malam Penentuan Untuk Giveaway Daddydee.netMy Profile

    Reply
  • betul2. senang ada akaun paypal
    Khidhir recently posted…Menghubungkan Debit Kad RHB dengan PaypalMy Profile

    Reply
  • oh.. kalau nak buat paypal ni kena ada akaun bank DEBIT ker?

    Reply
  • Tahniah bro HP!

    Lepas ni, tiba pulak masa utk isi akaun paypal =)
    hafizmd recently posted…Celoteh Kakak #6 Kahwin?My Profile

    Reply
  • wahhh satu kemajuan yang baik nih..hehe..pengalaman itu mendewasakan..kan bro?

    Reply
  • Hah.. dah buka akuan, mesti masyuk heeee… Jangan lupa yang lain2, Google Market (verifikasi kredit card) dsbnya. Cari akaun mesra pengguna serta kos perkhidmatan yang munasabah… Thnks share info.

    Reply
  • Penah reg lama dulu.. tp x guna pun.
    Rasanya tak guna sbb fokus dlm malaysia jek

    Reply
  • Ada orang kata bleh buat duit dengan paypal,bagaimana pulak tu,hantar,ambik duit je yang aku tau!

    Reply
  • hye…nak tumpang tanya… kalu nak topup akaun paypal macamana ye?? dah buntu…dia cuma kuar rhb bank je… Hmmmm

    Reply
    • Boleh HP tahu guna bank mana?

      Reply

Berikan Pandangan Anda Di Sini!

Sila gunakan personal name sahaja semasa meninggalkan komen. Jangan menggunakan keyword yang anda target sebagai ganti nama kerana ianya seperti "spammy". Saya lebih suka jika anda meninggalkan komen menggunakan nama sebenar. Sekiranya anda ingin melakukan link building, sila submit artikel anda di http://bookmark.hatiputera.com

CommentLuv badge