Dah ada akaun Paypal

Akaun Paypal. Akhirnya pagi tadi aku dah berjaya membuat akaun paypal. Bukannya apa , korang tentu tahu kan masalah aku sebelum nie sebagaimana entry Transaction Declined gara – gara tidak mempunyai akaun paypal dan melakukan pembelian secara terus melalui debit card. Nasib baik masalah itu sudah diselesaikan oleh pihak bank dalam masa 15 hari. Untuk keselamatan duit korang kalau buat pembelian online luar negara pakaila paypal lebih terjamin.

Senang jer buat akaun paypal nie

Pertama korang sign up dulu kat Paypal.com. Masukkan lah data-data yang diperlukan(peringatan!!!! Sila letak password lebih dari 16 aksara dan bermacam karektor). Bila korang dah siap pihak paypal akan tolak RM10 tetapi akan dikembalikan setelah di verified dalam masa 24 jam. Tetapi korang kena klik button Get Verified tu dulu dan masukkan 4 code yang terdapat statement bank card . Biasa nya kalau maybank, register hari ini esok sudah dapat tengok 4 code tu pada debit card history.

Hati Putera

Nama nick saya ialah Hati Putera. Merupakan seorang juruteknik komputer bahagian perkakasan. Menulis hanyalah sekadar mengisi masa lapang. Meminati SEO dan sekarang mula belajar tentang IM. Don't forget to Follow my blog with Bloglovin and lifestyle blogs blogs

23 Comments

  1. Bila baca entri ni teringat dekat akaun Paypal saya yang dah lama tak cek ada samada ada duit masuk ke tak.. Hehehe..

    Kalau kita beli barang over sea elok kita ada akaun Paypal.. Lebih selamat berbanding kita membeli secara terus dengan menggunakan kad kredit..

    Tapi nak dapatkan 4 nombor awal tu kena cas RM10..
    Anuar recently posted…Tempahan Pak Ya Homestay sempena musim PerayaanMy Profile

  2. Aku ada option :D

    1. Paypal connect dgn maybank (xde duit dalam paypal pon, buluh je beli apa² HANYA access paypal je, automatik dia potong dari duit yg ada dalam Maybank)

    2. Pakai debit je lg mudah hahaha, just tggu sms n verify : done dah :D

  3. Aku dah lama dah buat akaun paypal nih. Dah bermacam2 benda dah aku beli guna paypal. Senang dan mudah. Nak topup pun tak susah. Bleh guna rhb bank je. Lepas nih plan nak berniaga dekat ebay plak dengan akaun paypal nih. Hehehe
    Sobri Mansor recently posted…Mandikan sayangkuMy Profile

  4. wahhh satu kemajuan yang baik nih..hehe..pengalaman itu mendewasakan..kan bro?

  5. Hah.. dah buka akuan, mesti masyuk heeee… Jangan lupa yang lain2, Google Market (verifikasi kredit card) dsbnya. Cari akaun mesra pengguna serta kos perkhidmatan yang munasabah… Thnks share info.

  6. Ada orang kata bleh buat duit dengan paypal,bagaimana pulak tu,hantar,ambik duit je yang aku tau!

  7. hye…nak tumpang tanya… kalu nak topup akaun paypal macamana ye?? dah buntu…dia cuma kuar rhb bank je… Hmmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge